Vukovi-Veprovi-kacigeCEFL: Preokret Veprova, poraz Vukova

Dva srpska tima, učesnika regionalne Lige Centralne Evrope (CEFL), gostovala su na Veliku Subotu u Ljubljani i Budimpešti i ostvarili polovičan učinak. Prilično oslabljeni, posle žestokog međusobnog duela prošlog vikenda, SBB Vukovi iz Beograda i Kragujevac Wild Boarsi izašli su na megdan Ljubljana Silverhoksima, odnosno Wolvesima.
Aktuelni šampioni CEFL, beogradski Vukovi, doživeli su prvi poraz posle finala 2012. godine i devet uzastopnih pobeda u ovom takmičenju. Ponovo su izgubili od tima iz Ljubljane, baš kao i kada su im oteli titulu na Adi Ciganliji. Sada su Slovenci trijumfovali rezultatom 15:6, iako su Vukovi vodili 6:2 posle prve četvrtine.
Međutim, iako za Silverhokse zbog problema sa vizama nisu imali pravo nastupa pojačanja iz SAD, ispostavilo se da je veilki hendikep za „čopor“ sa Ade bilo neigranje povređenih Petra Vitorovića, Mladena Stojanovića, Tonija Vašingtona i Mihaila Josovića. Jedini tačdaun za Vukove postigao je Šon Rateford trčanjem.
Još više su desetkovani bili Kragujevčani u Budimpešti, ali su na kraju ipak uspeli da preokrenu rezultat i dođu do trijumfa rezultatom 26:22. U redovima Divljih veprova nije bilo čak devetorice standardnih igrača, počev od kvoterbeka Ajka Vitakera, preko OL Dragoljuba Živadinovića, Milana Pavlovića do defanzivaca Vladimira Radenovića, Milorada Novakovića, Strahinje Mrvića, Predraga Šćekića, Marka Simića i Đorđa Petrovića. Ipak, i u takvom sastavu, uspeli su da posle 0:6, 6:12 i 12:15 smognu snage da preokrenu rezultat na 26:15.
Jedini što su Mađari supeli da urade, bilo je da tačdaunom dva minuta pre kraja unesu neizvesnost, ali ne i da preokrenu rezultat. Dva tačdauna zabeležio je hvatanjem Nikola Tomić, trčanjem je do end zone stigao Šejn Vong, dok je Filip Nedeljković kompletiranim pasom postigao poslednje poene na utakmici za Veprove.
Vukovima je ovo prvi poraz u tri meča, dok Divlji veprovi trenutno imaju skor 1-1. Večiti rivali će se 3. maja, u sledećem kolu CEFL, sastati u Kragujevcu u refanšu uzbudljivog meča odigranog prošlog vikenda na Adi Ciganliji.

Povezana vest:  FINAL FOUR LŠ: Istorijski ispit Vukova protiv Black Panthersa