Vukovi-Beograd-Liga-sampionaF4 LIGE ŠAMPIONA: Vukovi u finalu!

SBB Vukovi iz Beograda napravili su veliki uspeh i iznenadili na fajnal foru u Parizu pobedom nad domaćim Black Panthersima, plasiravši se u finale IFAF Evropa Lige šampiona.
Odlično je na početku utakmice funkcionisala igra „po zemlji“ domaćeg tima, koji je već u prvom drajvu prilično lako pomerao lance, a na kraju i poentirao zahvaljujući Kristijanu Kodemu. Međutim, trebalo je samo malo vremena odbrani Vukova da pročita akcije Francuza, posle čega je postala granitna u pravom smislu te reči.
Kada su videli da osim trčanja, Panteri apsolutno nemaju druge opcije i da pas u igri ne postoji, sabili su ofanzivnu liniju francuskog šampiona i tek sporadično dozvoljavali da uzmu novi prvi daun. Posle isforsiranog fambla nadomak end zone protivnika, koji je pokupio Ivan Nedeljković, Vukovi su krenuli iz „crvene zone“ i došli do prvog tačdauna. Realizator je bio, iz četvrtog pokušaja, Mihailo Josović, koji je bukvalno nadskočio defanzivni bedem Francuza i u vazduhu prešao loptom preko zamišljene tačdaun linije.
Do kraja prvog poluvremena, Vukovi su uspeli još jednom da poentiraju, kada je kvoterbek Šon Rateford istrčao poslednjih 19 jardi u napadu Beograđana za vođstvo 13:7.
Odbrana nije popuštala i davala je napadačkom delu tima lagodnost i odsustvo pritiska. Bilo je evidentno da pod presijom defanzivaca srpskog šampiona, Francuzi gube dah i šansu za rezultatski preokret. Sve je bilo gotovo kada je Josović još jednim tačdaunom doveo svoj tim do dva poseda prednosti (19:7) na početku poslednje deonice, posle čega je postalo jasno da će Vukovi biti prvi finalisti Lige šampiona.
U finalu „čopor sa Ade“ će se u nedelju od 17 časova sastati sa Helsinki Roostersima, koji su slavili u drugom polufinalu pobedu nad Elankur Templarima.
Thonon Black Panthers – SBB Vukovi Beograd 7:19 (7:6, 0:7, 0:0, 0:6)

Povezana vest:  Ljubljana Silverhoksi osvojili CEFL trofej na Adi Ciganliji

Stadion: Gaj Bonifejs u Parizu. Gledalaca: oko 100.

Kretanje rezultata:

7:0 Kristijan Kodemo trčanje 5 jardi, uspešan PAT.

7:6 Mihailo Josović trčanje 2 jarda, neuspešan PAT.

7:13 Šon Rateford trčanje 19 jardi, Rudolf Kokaji uspešan PAT.

7:19 Josović trčanje 4 jarde, neuspešan PAT.