Kraljevo Royal Crowns  Imperatori NisPRVA POBEDA KRALJEVSKOG TIMA

Kraljevske krune su odnele prvu pobedu u Juniorskoj ligi Srbije 2014. ujedno sprovevši humanitarnu akciju za pomoć deci bez roditeljskog staranja.
Juniorsko takmičenje u američkom fudbalu je teritorijalno podeljeno na konferencije „Sever“ i „Jug“, u kojem ukupno učestvuje jedanaest timova. Ulogu favorita protiv debitanta u grupi „Jug“, opravdao je domaći tim Kraljevo Royal Crowns, savladavši niške Imperatore sa 20:6.
Iako se do sada nisu sastajali, ovi rivali se dobro poznaju, jer je nekolicina Nišlija prošle sezone nastupala u juniorskom timu Kruna, pa je prva četvrtina protekla bez poena.
Međutim, nastavak susreta protekao je u znaku novopečenih seniorskih reprezentativaca Srbije iz redova Kraljevčana, kvoterbeka Lazara Pejkovića i defanzivnog beka/risivera Alekse Denovića.
Pejković je najpre trčanjem postavio konačan rezultat prvog poluvremena (6:0), da bi po povratku sa odmora asistirao Denoviću, uz uspešno pretvaranje za dva poena istog dvojca (14:0).
U poslednjoj deonici Denović je vraćanjem intersepcije krunisao dobru partiju svog defanzivnog tima, koji je ipak dozvolio Nišlijama da na debiju postave poene na semafor, snikom kvoterbeka Ivana Manića.
U juniorskom timu Kruna pored vođa napada Pejkovića i odbrane Denovića, istakli su se i iskusni Dušan Radojević sjajno odigrabnom partijom i u napadu i u odbrani, kao i Miloš Gmijović i debitanti Miloš Dimić i Dušan Knežević.
Zbog kiše i ograničenja da se u tim uslovima utakmice igraju na Atletskom stadionu, teren u selu Vitkovac je za veoma kratko vreme morao biti priveden nameni. Velika trava i korov koji je bio na ovom terenu uspešno su uz pomoć juniorskog tima, uklonili Viktor Todorović, Ljubodrag Anđelković, Goran Seničić, Marko Vasović, Miloš Žarčanin, Janko Popović, Marina Mihajlović, Miomir Mića Denović, Nemanja Ružić, Miloš todorović, Aleksandra Savićević, Filip Bradić i Nikola Tomović. Bitno je spomenuti sve njih, jer bez njih, juniorskog tima Kruna i dobrih ljudi iz Vitkovca ne bi bilo moguće organizovati ovaj sportski susret. Veoma teški uslovi za organizovanje utakmice nisu pokolebali mlade igrače i trenere kraljevskog kluba, već su pokazali da su tim koji pobeđuje, kako pre, tako tokom, a i na kraju utakmice.
Inače, ovo je prva utakmica kraljevskih kruna od kada su dobile zvanje kraljevskog kluba po patronatom NJ.K.V. princa Aleksandra Karađorđevića.
Utakmica u Kraljevu je bila i humanitarnog karaktera. Naime, u dogovoru sa SOS Dečijim selom, čijim štićenicima Kraljevske krune uvek žele da pomognu, ulaz na utakmicu je bila jedna poslata poruka na broj 6323, od čega ceo prihod je namenjen kao pomoć ovoj ustanovi za decu bez roditeljskog staranja.

Povezana vest:  Kladionica Meridian i dalje uz reprezentaciju Srbije

Kraljevo Royal Crowns – Imperatori Niš 20:6 (0:0, 6:0, 8:0, 6:6)

Kretanje rezultata:
6:0 Lazar Pejković trčanje 5 jardi, neuspešan PAT
14:0 Pejković pas 15 jardi ka Aleksi Denoviću, Denović pretvaranje za dva
20:0 Aleksa Denović vraćanje intersepcije 45 jardi, neuspešan PAT
20:6 Ivan Manić trčanje 1 jard, neuspešan PAT

JLS 2014. rezultati:

Povezana vest:  Oklopnici na prijemu kod ministra Udovičića

Grupa SEVER:
Pančevo Panthers – Beograd SBB Vukovi 6:23 (0:0, 0:8, 6:7, 0:8)
Inđija Indians – Novi Sad Wild Dogs 26:12 (6:0, 7:0, 7:6, 6:6)
Sirmium Legionaries – Kikinda Mammoths 13:6 (7:0, 0:6, 6:0, 0:0)

Grupa JUG:
Čačak Angel Warriors – Jagodina Black Hornets 30:0 (8:0, 2:0, 6:0,14:0)
Kraljevo Royal Crowns – Imperatori Niš 20:6 (0:0, 6:0, 8:0, 6:6)
Kragujevac Wild Boars (slobodni)

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, SBB Vukovi bolji u triler završnici

PHOTO: Marina Mihajlović