hupigarner-pancevo-panthersHupingarner – prvi američki trener u Panterima
 
Pančevo Panthersi po prvi put u istoriji biće predvođeni Amerikancem sa pozicije glavnog trenera, pošto su u svoje redove privoleli mladog stručnjaka, Korija Hupingarnera.
Ovaj dvadesetosmogodišnjak nije radio kao glavni trener, ali poseduje znanje koje su na njega preneli preci i iskustvo sticano u srednjim školama i univerzitetima širom Sjedinjenih Američkih Država. Poslednju sezonu proveo je na Univerzitetu Sent Frensis u Ilinoi, gde je bio trener hvatača.
– Imali smo intervjue sa nekoliko trenera, ali nam se ovaj najviše dopao. I njemu su se svideli ponuđeni uslovi i ambicije. Vrlo je mlad, ali dolazi iz porodice sa ozbiljnom reputacijom u američkom fudbalu. Naime, njegov pradeda će ova godine biti primljen u koledž Hall of Fame u Americi. Deda i otac su mu bili glavni treneri na koledžima, pa se nadamo da je nasledio pedigre od njih. Ovo mu je prva prilika da se dokaže kao glavni trener i nadam se da će je iskoristiti – rekao je Bojan Milić, jedan od trenera Panthersa.
U pančevačkom taboru smatraju da rad sa američkim trenerom može mnogo da im donese.
– Do sada nismo imali sreće da radimo sa američkim trenerom u klubu, ali su naši treneri radili sa Amerikancima u reprezentaciji i znaju koliko to znači za jedan tim. Nadam se da će tako biti sa Korijem, da će nam podići znanje o fudbalu i pomoći nam da kao tim dostignemo jedan viši nivo u odnosu na prethodne godine – kazao je Milić.
Novi trener je već odradio i prve treninge sa igračima.
– Prešao sam pola sveta da bih došao ovde i imam nameru da pobeđujem. Želim da nametnem ovim momcima jak ritam rada i jedva čekam da ih sve upoznam. Znam mnogo o srpskom šampionatu i mislim da imamo šanse za dobar plasman – izjavio je Hupingarner.
Povezana vest:  Veprovi ubedljivi protiv Ratnika