vukovi vs legionari 28032015 (1)

Derbi Vojvoda i Vukova za „pol poziciju“

U zaostalom susretu trećeg kola Sportklub Prve lige Srbije, jedini timovi sa maksimalnim učinkom, GAT Dukesi i SBB Vukovi, odlučivaće o prvom mestu u ligaškom delu sezone, koje donosi i prednost domaćeg terena u eventualnom finalu plej-ofa.

Ako se u obzir uzme da se meč boduje i za regionalnu CEFL ligu, kristalno je jasno da je ulog ogroman, a kako su timovi približnog kvaliteta nema sumnje da ljubitelje američkog fudbala očekuje pravi derbi.

Roster Beograđana pretrpeo je nekoliko značajnih promena pred početak sezone, ali ih ni to nije poremetilo da nastave dominaciju na domaćoj sceni. Sa druge strane, Novosađani su u aktuelnu sezonu ušli znatno jači, a u svoje redove privoleli su čak trojicu bivših igrača Vukova. Jedan od njih je i tajtend Vojin Milić.

Povezana vest:  CEFL LIGA, SBB Vukovi Beograd na Adi dočekuju Ljubljanu Silverhoks

– Istina je da su Vukovi ove godine ostali bez dosta igrača, ali to se dešavalo i ranije i uvek su uspevali da stanu na noge i zauzmu mesto lidera u ligi. Nećemo juriti rupe koje imaju ove godine na nekim pozicijama gde su bili dominantni već nekoliko godina, već ćemo ih nadigrati u svakom pogledu. Imamo tim za osvajanje lige, momci su sjajni i fokusirani i ako se budemo držali zadatka koji nam je trener Adkins dao, uveren sam da ćemo odneti pobedu na Kabelu – rekao je Milić.

Povezana vest:  MVP Serbian Bowl-a Novaković: Željom do preokreta i titule!

Igranje na tri fronta donelo je promenljivu formu „bordo-žutima“, ali su uprkos tome svi dosadašnji ciljevi ispunjeni. Posle plasmana na „fajnal-for“ Lige šampiona nakon velikih preokreta, Vukovi su se namučili na domaćoj sceni i došli do tesnih trijumfa protiv Imperatora i Panthersa.

– Dosta povreda odražava se na našu igru, što se videlo u protekle dve utakmice. Nadam se da ćemo sada biti kompletniji i da ćemo se pobedom vratiti  na pravi put. Novi Sad ima dobru ofanzivnu liniju, poštujem ih kao neko ko igra direktno protiv njih, ali nadam se da će podleci pod naletom Vukova ovoga puta – zaključio je Ivan Gavrilović, jedan od najiskusnijih igrača Beograđana.

Povezana vest:  Vojvode ubedljive na inđijskom debiju

Utakmica je na programu u subotu, od 12 časova, na stadionu „Kabel“, u Novom Sadu, uz direktan prenos na TV „Sportklub2“.

U subotu je na programu i zaostali duel na četvrtog kola, u kom Čačak Angel Warriorsi dočekuju Pančevo Pantherse, od 16 sati, na pomoćnom terenu stadiona FK Borac.