pancevo panthers kragujevac wild boars 2014 2Trka Veprova i Pantera za plej-of
 
Pretposlednje, šesto kolo Sportklub Prve lige Srbije u američkom fudbalu, donosi četiri izuzetno važna meča.
U direktnom okršaju za plej-of, Kragujevac Wild Boarsi sa imperativom pobede dočekuju Pančevo Pantherse, u nedelju, od 16 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“. Četvorostruke uzastopne vicešampione Srbije samo pobeda ostavlja u trci za doigravanje, dok će sa druge strane, Pančevci i u slučaju poraza imati meč loptu polufinale u poslednjem kolu.
– Očekuje nas najvažniji meč ove sezone. U goste nam dolaze zahuktali Pančevci koji su zamalo savladali Vukove i odneli pobedu u Čacku. Sa druge strane, mi smo izašli iz dva teška poraza koja smo pretrpeli u poslenijm minutima utakmice. Iz tog razloga, mislim da je ekipa Pantera trenutno u nešto boljoj formi od nas. Pored toga, mi imamo i velikih problema sa povredama koje su nas zadesile i iziskuju neka nova, drugačija kadrovska rešenja. Bilo kako bilo, uradićemo sve što je u našoj moći da se plasiramo u plej-of. Očekuje nas jaka i neizvesna utakmica – pravi derbi – smatra legendarni Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Veprova.
Kragujevčani u meč ulaze bez nekoliko bitnih igrača – američkog raninbeka Džejmsa Lengforda, vođe napada Stefana Stefanovića i lidera odbrane Predraga Šćekića, dok su sa druge strane Panteri konsolidovali redove.
– Utakmica će svakako biti teška, jer pobedom obe ekipe ostaju u trci za plej-of. Motiva za igru protiv Kragujevca nikad ne manjka, ove godine pogotovo, i sigurni smo da želimo samo jedno – pobedu. Mislim da smo u dobroj trenutnoj formi, par povređenih igrača se vraća u tim, što će nam sigurno pomoći da što kvalitetnije odigramo protiv Divljih veprova. Već neko vreme smatram ovu utakmicu ključnom za ovu sezonu. Vreme je da pokažemo da smo posle par slabih sezona stasali i da možemo da se ravnopravno nadmećemo sa svim klubovima u Srbiji – kazao je koordinator specijalnog tima Pančeva, Aleksandar Panovski.
U premijernom susretu kola, u subotu od 14 sati, na stadion KBRK na Adi Ciganliji, SBB Vukovi Beograd pokušaće da zaborave prošlonedeljni poraz od Vojvoda, prvi posle četvorogodišnjeg niza pobeda, trijumfom nad Inđija Indiansima kojim bi i teoretski osigurali drugo mesto. Neće imati nimalo lak zadatak, jer su Inđijci posle angažovanja sjajnog kvoterbeka Taja Vesta vezali tri pobede i ušli u borbu za plej-of.
Izuzetno uzbudljivo trebalo bi da bude i na novosadskom „Kabelu“, u nedelju od 15 časova, u okršaju dva tima koja su u prošlom kolu ostvarila ogromne pobede. Naime, domaći GAT Dukesi su ubedljivo porazili apsolutne vladare Srbije u poslednjih nekoliko godina, SBB Vukove (38:14), pa bi u slučaju povoljnog ishoda već sada zacementirali prvo mesto pred plej-of, dok su sa druge strane niški Imperatori uhvatili dobar zamajac prvom pobedom u istoriji nad kragujevačkim Veprovima (16:14).
Još jedna važna odluka, ali za opstanak, pašće u subotu, od 15 sati, na Gradskom stadionu u Sremskoj Mitrovici, gde se sastaju ekipe koje su do sada upisale svih pet poraza – Sirmium Legionaries i Čačak Angel Warriorsi. Pobednik tog duela steći će šansu da kroz baraž ostane u eliti, dok će se poraženi ekspresno vratiti u Drugu ligu, odakle su oba rivala stigla prošle sezone.
Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Ratnici bez milosti, Veprovi bez plej ofa