26 BGD maraton START008

Vlada izdvojila sedam miliona dinara za Beogradski maraton

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (AŠ) Slobodan Branković potpisali su danas ugovor o finansiranju na osnovu kojeg će organizatori tradicionalne trke dobiti sedam miliona dinara.
Ministar Udovičić rekao je da će finansijska sredstva biti upućena AŠ, a zatim prosleđenja Beogradskom maratonu.
-Vlada Srbije prepoznala je značaj organizacije Beogradskog maratona sa aspekta rekreacije, promocije sporta i zdravog načina života, kao i turizam. Moramo da menjamo sliku Srbije u svetu i sve što nas je u poslednjih 20 godina kočilo, verujem da će 27. aprila u svet biti poslata lepa slika – rekao je Udovičić u Palati Srbije.
On je dodao da mu je drago što je deset dana pre početke trke oboren rekord po broju takmičara i pozvao građane da uzmu u učešće u 27. Beogradskom maratonu.
Đorđević je istakao da manifestacija koja traje toliko dugo zaslužuje ovakav odnos države.
-Trudićemo se da na najbolji način oranizujemo maraton. Teškoće sa kojima smo se suočavali, sada su premošćene. Novac će biti usmeren na pravi način, a to je u ovom slučaju promocija Srbije i Beograda u svetu – rekao je proslavljeni košarkaš.
Generalni sekretar ASS Branković zahvalio je ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću što su prepoznali Beogradski maratona kao najveći sportski i atletski događaj u srpskoj prestonici. 
-Ovo je prvi put otkako sam ja generalni sekretar da novac za maraton stigne pre nego što se trka održi. To je veoma važno i nadam se da će tako biti i ubuduće – poručio je Branković.
Beogradski maraton, 27. po redu, održaće se u nedelju 27. aprila.

Povezana vest:  Španović pobedila na mitingu u Lincu