balkanijada rumunija ekipaReprezentacija Srbije spremna za Balkanijadu u Rumuniji
 
Atletska reprezentacija Srbije u sastavu koji možete preuzeti iz priloga juče je doputovala na 73.Balkanske igre u Pitestiju, Rumuniji.
U Kladovu je reprezentaciju ugostio generalni sekretar sportskog saveza Kladova Petar Đurđević koji je organizovao prikladan ručak u hotelu „Đerdap“.
Posle napornog puta takmičenje će biti održano 26. i 27.jula sa početkom u 15.30h u disciplini bacanje kladiva, dok će se svečano otvaranje održati u 17h.
Balkanijada je poslednja prilika za ostvarenje norme pred Evropsko prvenstvo u Cirihu koje će se održati od 12.do18.avgusta, tako da naši atletičari imaju dodatni motiv da daju svoj maksimum.
Na 400m prepone takmičiće i Emir Bekrić kome će posle priprema u Italiji ovo takmičenje značiti radi podizanja i provere forme pred EP.
Tamari Marković na 400m prošlog vikenda falila je samo jedna stotinka za ostvarenje norme, da li će ove nedelje uspeti da istrči 53.40?
„Jako sam srećna zbog novog ličnog rekorda (53.41) koji sam istrčala prošle nedelje, ali u isto vreme i dosta tužna što nisam uspela da ostvarim normu. Daću sve od sebe danas u Rumuniju“, rekla je Tamara koja će start trke imati danas u 18.15h.
Povezana vest:  Dragana Tomašević u finalu Evropskog prvenstva