ivana spanovic poza 1Novi državni rekord Ivane Španović u trci na 60m

Atletičarka AK „Vojvodine“ Ivana Španović postala je danas vlasnica još jednog nacionalnog rekorda. Na atletskom mitingu u Novom Sadu, Španovićeva je oborila državni rekord u trci na 60m istrčavši deonicu za 7,31 sekundi. Dosadašnji rekord bio je u vlasništvu Vukosave Đapić tačno deset godina i iznosio 7,34 sekundi. Ono što je vrlo interesanto je da su obe atletičarke rodom iz Zrenjanina. Ime Ivana Španović proteže se na listi rekorda Srbije u svim starosnim kategorijama. Apsolutna je rekorderka u skoku udalj, ali multitalentovana Ivana vlasnica je još nekoliko nacionalnih rekorda.
Ovim sjajnim rezultatom Ivana je pokazala da je neprikosnovena ne samo u skoku udalj nego i u srpskom sprintu.
-Drago mi je da je Ivana njen napredak u brzini uspela da potrvdi i na samom takmičenju. Kroz treninge se videlo da je spremna za rekord i iskreno se nadam da će se državno prvenstvo za seniore-ke ipak održi sledeće nedelje, jer će to biti još jedna idelna prilika za brze trke i poboljšanje forme -izjavio je trener Goran Obradović.
Prvi nastup u skoku udalj ove godine Ivana Španović imaće na mitingu u Birmingemu, 21.februara.
Statistika:
Ime Ivana Španović proteže se na listi rekorda Srbije u svim starosnim kategorijama. Apsolutna je rekorderka u skoku udalj, ali multitalentovana Ivana vlasnica je još nekoliko nacionalnih rekorda.

Povezana vest:  Etiopljanin Legese pobednik Berlinskog polumaratrona

Pionirski rekordi Srbije:
Pre deset godina Ivana je kao pionirka u Tripoliju skočila 6.43m, što je ujedno i mlađe juniorski rekord Srbije. Pored toga kao pionirka se upisala u knjigu rekordera i u petoboju– 2.858 bodova.

Juniorski rekordi Srbije:
Na Evropskom juniorskom šampionatu u Novom Sadu (2009) skočila je juniorski rekord – 6.71m

Seniorski rekordi Srbije:
Prvi put je oborila seniorski rekord na Ekipnom prvenstvu Evrope 2010.godine 6.78m. Sa prvom seniorskom svetskom medaljom, došao je i novi rekord Srbije 6.82m. Prošle godine dva puta je obarala nacionalni i svoj lični rekord i to na mitinzima Dijamantske Lige u Šangaju -6.85m i Judžinu 6.88m.

Povezana vest:  Jelača: Imam još puno prostora za napredak

Dvoranski rekordi Srbije:
Još kao mlađa juniorka je u Moskvi (2007) skočila 6.53m što je i danas rekord Srbije za mlađe i starije juniore.
Pet puta je obarala seniorski rekord zaključno sa 6.92m koji je postigla na Balkanskom šampionatu u Istanbulu prošle godine.
U 2013.godini se oprobala i u dvoranskom petoboju i postigla novi seniorski nacionalni rekord od 4250 bodova.

Povezana vest:  Kiplagat predložio doživotne suspenzije za dopingovane