sinisa mali

Mali predsednik Organizacionog odbora EP u atletici

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izabran je danas za predsednika Organizacionog odbora Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će se 2017. godine održati u KOMBANK areni.
-Ovo će biti veliki događaj za Beograd, a mi ćemo dati sve od sebe da srpska prestonica tom prilikom postane sportski centar Evrope, ali i sveta. Već smo se pokazali kao odlični organizatori sportskih događaja, a pred nama su nove prilike da to potvrdimo. Važno je da smo krenuli sa organizacijom na vreme, prihvatili smo težak i odgovoran posao, ali verujem da ćemo uspeti da postavimo nove standarde – istakao je Mali na konstitutivnoj sednici Organizacionog odbora.
Ža potpredsednike izabrani su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.
-Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je ove godine sredstva za organizovanje Evropskog prvenstva u atletici, kao što će to učiniti i 2016. i 2017. Izgradnja Atletske dvorane ima veliku ulogu jer će se u njoj, između ostalog, odvijati i pripreme naših sportista. Radovi su u toku i ovaj objekat biće završen 2016. Godine – rekao je Udovičić.
Za direktora takmičenja postavljen je generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Brankovia.
-Očekuje se da 66 miliona ljudi gleda TV prenose iz Beograda, ukupno će učestvovati 2.000 sportista i drugih gostiju, uključujući trenere i lekare, a nadamo se i brojci od oko 7.000 turista – istakao je Branković.
Za članove Upravnog odbora šampionata izabrani su i ministri Bratislav Gašić, Rasim Ljajić i Nebojša Stefanović, zatim direktor RTS-a Dragan Bujošević, direktor „Volkswagena“ Milan Lazić, direktor KOMBANK arene Đorđe Milutinović, dIiektor Telekoma Predrag Ćulibrk, direktor Sektora za upravljanje brendovima NIS Svetlana Bunčić, kao i predstavnik Turističke organizacije Beograda.
U najkraćem roku Odboru će se pridružizi predstavnici sportske opreme, oficijalnog osiguranja, banke i oficijalne vode.
Dvoransko prvenstvo Evrope u atletici održaće se od 3. do 5. marta 2017. godine.

Povezana vest:  Goran Nava: Cilj finale na EP