spanovic udovicic

Udovičić i Španović otvorili atletsku stazu u Kruševcu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonacelnik Kruševca Dragi Nestorović, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i najbolja srpska atletičarka Ivana Španović otvorili su danas atletsku stazu u Kruševcu.
-Obilazio sam lično radove nekoliko puta i puno mi je srce kada vidim kako danas izgleda ovo mesto. Kruševac je zaslužio atletski stadion, a današnje otvaranje atletske staze prvi je korak ka konačnom završetku radova. To nam je i najvažniji cilj, da izgradnjom što više terena, staza i stadiona sport ucinimo dostupnim svima, ali i da naši vrhunski sportisti imaju gde da se pripremaju i treniraju – rekao je Udovičić.
On je naglasio da je želja Ministarstva omladine i sporta da se izgradi što veći broj ovakvih objekata širom Srbije i time motiviše što više građana, a pre svega mladih, da se bave sportom.
-Verujem da se po svemu što je ovo Ministarstvo uradilo u oblasti sportske infrastrukture u prethodne dve godine ogleda naša posvećenost i predanost toj oblasti. Nastavićemo ovim tempom i verujem da ćete svi videti napredak, ako do sada niste. Sve ove stadione, hale, terene gradimo da bismo našoj deci ostavili nešto u budućnosti – istakao je Udovičić.
Ministar je dodao da se nada da će sledeći put kada bude došao u obilazak radova na atletskom stadionu, zateći isti prizor kao što je nedavno viđen na trim stazi na Bagdali ogroman broj građana svih uzrasta kako se bave sportom i rekreacijom.
Nakon otvaranja atletske staze održano je finale Nacionalnog prvenstva Srbije u atletici za starije pionire i pionirke.

Povezana vest:  Božidaru Antunoviću juniorski rekord u Baru