asmir kolasinac

Kolašinac: Zaslužili smo dvoranu, Kuću atletike

Srpski bacač kugle Asmir Kolašinac rekao je danas da su atletičari u Srbiji zaslužili da imaju svoju dvoranu i istakao da jedva čeka da počne da trenira i da se takmiči u njoj.
-Ovo je kruna našeg zajedničkog rada. Mislim da smo zaslužili da imamo ‘kuću atletike’ i da imamo najbolje moguće uslove. Smatram da sam makar malim delom zaslužan za ovu dvoranu i ponosan sam zbog toga. Jedva čekam da u toj dvorani treniram i da takmičim – rekao je Kolašinac, prenosi Atletski savez Srbije. 
Atletska dvorana na Banjici u Beogradu biće otvorena 1. marta. Dvorana će biti otvorena međunarodnim takmičenjem – Serbian open indoor meeting. Vicešampion Evrope u bacanju kugle vratio se sa uspešno završenih priprema u Medulinu. Iako nije planirao da takmiči tokom zimske sezone, već se sprema za Evropsko prvenstvo u Amsterdamu i za Olimpijske igre u Riju, on neće propustiti miting u Beogradu.
-Taj mitingu će biti moje prvo takmičenje u ovoj sezoni i očekujem da budem bolji od 20 metara. Ne planiram da idem na Svetsko prvenstvo u dvorani, jer sam bio povređen, i želim da se što bolje spremim za Olimpijske igre – rekao je Kolašinac.
Atletičari iz zemlje i inostranstva će se na mitingu u Beogradu nadmetati u 11 disciplina.  Konačan spisak učesnika biće poznat 29. februara, ali sada se već zna da će na tom takmičenju učestvovati, između ostalih, Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić, Nemanja Cerovac i Miloš Raović. 

Povezana vest:  SP PEKING 2015, Amerikancima zlato u štafeti 4x400 metara