Astra TCR 1

Za trkanje privatnih vlasnika: Svetska premijera nove Opel Astre TCR

Razvoj nove Opel Astre TCR za mladu ali već izuzetno uspešnu TCR (Touring Car Racing) seriju ide po planu. Model za trkanje u klasi turističkih automobila za privatne vlasnike, baziran na novoj Astri, proslaviće svetsku permijeru na oficijelnoj TCR prezentaciji, predviđenoj da se održi u prestonici Belgije, Briselu, 15. oktobra 2015.

Povezana vest:  Nova Captiva u SUV izvedbi odlikuje se sportskim dizajnom i potpuno novom linijom motora

Astra TCR, koju je razvio Opel Motorsport u saradnji sa dugogodišnjim partnerom „Kisslingom“, dolazi sa dvolitarskim turbo motorom sa oko 330 ks i čitavim nizom tehničkih atrakcija. Ovaj trkački model će nastaviti dugu tradiciju vlasničkih trka u Opelu, uz zadržavanje bliskosti sa serijskim modelom i obezbeđivanje visokih performansi i spektakularne tehnologije.

TCR serija, lansirana za sezonu 2015., pruža savršen poligon za profesionalne privatne timove. Zahvaljujući konceptu koji počiva na tri stuba, TCR model može da se trka u nacionalnim i kontinentalnim šampionatima, kao i u globalnoj TCR međunarodnoj seriji, i to sa potpuno istom homologacijom. Nemačka će imati svoju sopstvenu TCR trkačku seriju sa „ADAC TCR Germany“. Dodatno, TCR klasa će biti uvedena i na ADAC 24 časa na legendarnom Nirburgringu, na taj način dodatno povećavajući mogućnosti za Opel Astru TCR.

Povezana vest:  Mazda predstavila novi model MX-5