DBorkovic 1Startovao 47. Srbija reli, Borković promoter u Užicu
 
Ceremonijalnim startom na Gradskom trgu u Užicu večeras je otvoren 47. Srbija reli u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i dva vodeća srpska kluba, MM Power i Užice Rally team.
Startovala je 21 posada iz Bugarske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švetske i Srbije, a reli je svečano otvorio predsednik AMSS Mirko Butulija.
-Brojnost posada govori o značaju ovog takmičenja za Srbiju, a posebno mi je drago što se Srbija reli vratio pod pokroviteljstvo AMSS. Ono što je dovelo u pitanje održavanje ovogodišnjeg relija je obaveza organizatora da plaća saobraćajnu policiju koja obezbeđuje trku. AMSS će u ponedeljak uputiti dopis ministarstvima sporta i unutrašnjih poslova, kako bi se ova odluka preispitala, jer ona dovodi u pitanje održavanje svih auto i biciklističkih trka – istakao je Butulija.
Promoter relija je učesnik svetskog šampionata turing automobila, srpski as Dušan Borković, koji je i predvozač.
-Oduvek sam voleo reli, iako me karijera odvela na kružne staze i žao mi je što 2010. kada sam učestvovao na Srbija reliju, nisam trijumfovao.Sutra ću provozati ovu stazu i nadam se da ću dobro odraditi posao – rekao je Borković prisutnim novinarima.
U naredna dva dana na reliju će se voziti 12 specijalnih ispita. U subotu je predviđeno šest na tri lokacije, kao i u nedelju na istim lokacijama u okolini Užica, samo u suprotnom smeru, što u Srbiji odavno nije bila praksa.
Među takmičarima su i Ukrajinac Oleg Saliuk, Bugarin Krun Dončev, aktuelni šampion Srbije Vladica Rabrenović, kao i jedina srpska ženska posada, Jovana Jovanović i Nataša Tunguz.
Srbija reli boduje se za Evropski reli trofej, otvoreni AMS šampionat Srbije, kao i šampionat Bosne i Hercegovine.
Povezana vest:  MICHELIN PILOT ALPIN 4 - Klinci u srcu relija u Monte Karlu