milos pavlovic

Miloš Pavlović osvojio titulu evropskog šampiona

Srpski automobilista Miloš Pavlović osvojio je danas na stazi Sepang u Maleziji titulu evropskog prvaka u Blancpain Lamborgini Super trofej takmicenju. Posle dve finalne trke tandem „Bonladi motorsporta“ osvojio je dva druga mesta što je bilo dovoljno za osvajanje titule.
Holanđanin Jeron Mul u potpunosti je podbacio u Maleziji i prokockao prednost od pet poena, sa kojim je stigao na odlučujući trkački vikend.
Na poznatoj gran-pri stazi se ove nedelje održava svetsko finale „najbržeg kup takmicenja na svetu“, a prve dve trke u programu bile su rezervisane za evropske finaliste. Najvažniji duel svakako je bio okršaj za prvo mesto u „Pro“ kategoriji, gde su Pavlović i Piskopo imali izuzetno težak zadatak da nadoknade pet bodova zaostatka u odnosu na jedinog rivala u borbi za titulu, Holanđanina Jerona Mula.

Povezana vest:  Aston Martin nastupa na 24h Le Mansa i 12h Sebringa

Još veći izazov pred tandem „Bonaldi Motorsporta“ postavio se posle slobodnih treninga, kada su mehanički problemi učinili da ostvarenje cilja deluje jo? dalje. Pehovi su se nastavili i u prvoj trci u kojoj je Pavlović startovao sa druge pozicije.
Njegov „galjardo“ gubio je snagu, ali se srpski as nije predavao, već se upustio u direktan okršaj sa Mulom iz kojeg je izašao kao pobednik, iako se u jednom trenutku našao kraj staze. Uspeo je da ciljem prode kao drugi i tako dođe do evropske titule.
-Imali smo mnogo problema od dolaska u Maleziju, a zbog tehničkih kvarova tokom treninga praktično nismo mogli da radimo na automobile i pripremimo ga za trke na pravi nacin. Bilo je mnogo uspona i padova, ali nijednog trenutka nismo prestajali da verujemo da možemo da ostvarimo cilj zbog kojeg smo došli na Sepang. Bilo je mnogo teško dostići nedostatak u bodovima posle Nirburgringa, ali zbog toga nam je titula još draža – rekao je Pavlović.

Povezana vest:  FORMULA 1, SKUDERIJA ZA PRINCIP-JEDNA DRŽAVA JEDNA TRKA