BJBikers - Motoristi i Saobracajna policija zajedno za De_ije domoveAsocijacija Motociklista Srbije i BJBikers moto zajednica: Moto-Deda Mrazevi uvek na putu humanosti

 

Asocijacija Motociklista Srbije i BJBikers moto-zajednica u saradnji sa Domom za decu i omladinu ometenu u mentalnom u razvoju Sremčica, Domom za odrasla lica Kulina i Institutom za transfuziju krvi Srbije a u prisustvu predstavnika Uprave za bezbednost saobraćaja MUP-a Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije i brojnih kompanija-donatora, predstavili su na proslavi Dana Asocijacije motociklista Srbije, rezultate humanitarnih akcija bajkera sprovedenih tokom 2010. godine.

Predstavljajući rezultate humanitarnih akcija u 2010. godini Asocijacija Motociklista Srbije i BJBikers moto-zajednica još jednom demantovali ustaljene predrasude u javnosti da su bajkeri ’’ružni, prljavi i zli’’

Na proslavi Dana Asocijacije motociklista Srbije uručene zahvalnice brojnim kompanijama i institucijama za pomoć i podršku bajkerima u njihovim humanitarnim akcijama.

-Desetina hiljada pravih ljubitelja motocikala i moto-putovanja u Srbiji svakodnevno su izloženi neopravdanim kritikama i osudama javnosti i to isključivo zbog malog broja bahatih pojedinaca koji agresivnom i nepropisnom vožnjom motocikla ugrožavaju pre svega sebe ali i druge učesnike u saobraćaju. Asocijacija Motociklista Srbije i BJBikers moto-zajednica koja ima 14.000 registrovanih članova-motociklista, za svoj glavni cilj imaju upravo podizanje svesti i edukaciju motociklista u pogledu bezbednosti u saobraćaju – istakao je Ivan Pavlović, Predsednik Asocijacije Motociklista Srbije.

Povezana vest:  Borković startuje sa šeste pozicije

-Redovne humanitarne akcije koje tradicionalno organizujemo tokom cele godine i na koje se naši članovi-motociklisti masovno odazivaju samo su jedan od primera u kojoj meri su solidarnost I humanost sastavni deo ličnosti svakog istinskog ljubitelja dvotočkaša i moto-putovanja. Zato naši granani a pre svega vozači drugih motornih vozila treba da znaju da ogromna većina motociklista, pre svega zbog svoje lične bezbednosti, poštuju saobraćajne propise, voze sa zaštitnom moto opremom I spremni su u svakom trenutku, da svakome kome to zatreba budu istinski drug na drumu – dodao je Ivan Pavlović.

-Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju ’’Sremčica’’ je ustanova socijalne zaštite rezidencijalnog tipa koja na smeštaju ima 300 korisnika umereno, teže i teško ometenih u razvoju’’ – rekla je Milka Milovanović-Minić, v.d. direktora Doma u Sremčici i dodala: – Najveća potreba naše dece je za ljubavlju. Mnogo ljubavi, lepih trenutaka i poklona upravo smo imali zahvaljujući bajkerima kojima je kao i nama koji svakodnevno brinemo o deci, važan njihov osmeh zadovoljstva. Pozitivan primer Asoocijacije Motociklista Srbije će sigurno doprineti kampanji koju vodimo u razbijanju predrasuda o osobama sa smetnjama u razvoju, njihovim sposobnostima i našim mogućnostima, da im skrećući pažnju javnosti ličnim primerima zajedno stvorimo društvene pretpostavke za integraciju i potpunije uključivanje u život zajednice.

Povezana vest:  Pobeda Markesa u Češkoj

-Dom Kulina je ustanova socijalne zaštite čija je osnovna delatnost smeštaj odraslih lica ometenih u mentalnom razvoju stepena teže i teške mentalne ometenosti. Trenutno se na smeštaju u Domu Kulina nalazi 469 korisnika – kaže Goran Petković, direktor Doma Kulina i dodaje: – Mi već nekoliko godina ostvarujemo uspešnu saradnju sa „Asocijacijom motociklista Srbije“. Predstavnici ovog udruženja nekoliko godina unazad organizovano dolaze u Kulinu za novogodišnje i uskršnje praznike i donose humanitarnu pomoć. To je već sad postalo tradicionalno druženje. Naši korisnici sa nestrpljenjem očekuju taj dan kada će se kroz njihovo boravište prolomiti dobro poznat zvuk motora. Već sa prvim zvukom veselo poskakuju i obaveštavaju jedni druge: „Stigli su nam bajkeri!“ Ovakvo nesebično zalaganje motociklista velikog i hrabrog srca, zaslužuje poštovanje!! Mi smo zahvalni ljudima iz Asocijacije Motociklista Srbije na njihovom trudu, požrtvovanosti i želji da pomognu Domu I štićenicima u Domu i nadamo se da će se ovakva uspešna saradnja nastaviti i ubuduće – izjavio je Petković.

Povezana vest:  FORMULA 1, ŽAN TOD IZNEO RAZMIŠLJANJE O TIMSKOJ NAREDBI ITALIJANA U NEMAČKOJ

Prema rečima Nade Novaković, iz Odseka za motivaciju i organizaciju dobrovoljnih davalaca krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije, Asocijacija motociklista Srbije već dugi niz godina organizuje zajedno sa Institutom za transfuziju krvi Srbije veoma uspešne akcije dobrovoljnog davanja krvi.

-Tradicionalno, ove plemenite i humane akcije podrazumevaju i pozitivnu atmosferu, druženje i dobru zabavu. Motociklisti Srbije predstavljaju primer uspešnog angažovanja od nacionalnog interesa koji treba da slede i drugi. Institut za transfuziju krvi Srbije pozdravlja prosvećenost i društvenu odgovornost koju ovo udruženje pokazuje svojim redovnim uključivanje u promovisanje dobrovoljnog davalaštva krvi – izjavila je Nada Novaković iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.