boxing-gloves
SP ZA MLADE BUGARSKA 2014
Težak žreb za Orlove
 
Danas je u Sofiji i zvanično počelo takmičenje na Svetskom prvenstvu za mlade. U glavnom gradu Bugarske boje Srbije braniće petoro boksera (četvorica mladih i devojka).  
Veljko Gligorić (do 49 kg) i Sebastijan Šaćiri (do 52 kg) su slobodni u prvom kolu. Ipak, Gligorić u drugom kolu čeka boljeg iz duela Michal Legovski (Poljska) – Hsien Chun Jan (Kineski Tajpeh). Njegov meč je na programu 19. aprila. Šaćiri će se u drugom kolu, 17. aprila sastati sa boljim iz meča Muhamed Ali (Velika Britanija) – Franklin Gonzales (Venecuela).
Nikola Bukilica (do 56 kg) će u utorak boksovati protiv Vang Dong Ngujena iz Vijetnama a ako prođe prvo kolo u narednom će se sastati sa boljim iz duela Volodimir Fedorak (Ukrajina) – Geri Kul (Irska). Meč drugog kola je na program 18. aprila.
Sabo Florian (do 60 kg) će u se u u utorak (15. april), u prvom kolu sastati sa Orkhanom Alijevim iz Azerbejdžana a ukoliko prođe prvu prepreku u drugom kolu (19. april) čeka ga bokser iz Jermenije Zhora Hamazarjan.
Jedina predstavnica lepšeg pola u Sofiji je Milena Matović (do 60 kg). Matović će u prvom kolu boksovati protiv reprezentativke Italije Monike Florida. Taj meč je na programu u četvrtak (17. april). U koliko prođe prvu prepreku Matović će se sastati sa boljom iz duela Viktorija Kramarić (Hrvatska) – Sofi Kolebourn (Velika Britanija). Taj meč je na programu 18. aprila.
Povezana vest:  Bute sedmi put odbranio svetsku titulu