kzn pobednik april 2014
52. BEOGRADSKI POBEDNIK
Sve spremno za spektakl u Pinkiju!
 
Ostalo je manje od dve nedelje do početka tradicionalnog međunarodnog turnira Beogradski pobednik. Ove, kao i minulih ring će biti postavljen u hramu zemunskog sporta – Pinkiju a čelnici Bokserskog saveza Beograda, kao tehničkog organizatora su spremni za još jedan spektakl među konopcima. U minulom periodu uočen je post što se rezultata na međunarodnoj sceni tiče ali je na konferenciji za medije, koja je održana u Beogradu naglašeno da će ove godine Beogradski pobednik biti pravi pogodak i da će se videti odlični takmičai na ringu.
Prema preliminarnim prijavama učestvovaće, sa reprezentacijom Srbije, 12 ekipa i to Češka, Italija, Novi Zeland, Jermenija, Kanada, Mađarska, Slovačka Nemačka, Kipar, Albanija i reprezentacija Srbije. Po kategorijama, trenutno, redosled je sledeći: do 56 kg: 10, do 60 kg: 12, do 64 kg: 11, do 69 kg: 8, do 75 kg: 10, do 81 kg: 11, do 91 kg: 10 i preko 91 kg: 7.
Srbiju će na ovom prestižnom turniru predstavljati 17 boksera i to: Milan Živković i Nenad Dimitrijević (do 56 kg), Vanja Bačić i Miloš Janković (do 60 kg), Branimir Stanković i Slobodan Mitrović (do 66 kg), Ivan Popović (do 69 kg), Aleksandar Drenovak i Denis Memetović (do 75 kg), Miljan Stevović (do 81 kg), Andrej Pešić (do 91 kg) I preko 91 kg – Milutin Stanković, Nenad Makulović i Vladan Babić.
-Reprezentacija Srbije će se naći na mini pripremama u Žablju I tamo će boraviti do početka turnira. Treninge će voditi Steva Pašćan, trener reprezentacije – rekao je Jovan Rakonjac, vd. generalnog sekretara BSS.
Ipak, simptomatično je to što sa prostora eks Jugoslavije nema predstavnika, kao ni takmičara iz Rusije.
-Imali smo prijave iz Slovenije i to trojicu boksera u poluteškoj kategoriji ali su odustali a u Crnoj Gori je istog datuma prvi Trofej Podgoriceza seniore. Nikoga nismo odbili za turnir i u nekim kategorijama ćemo imati i dupla finala. Krivo mi je što su odustali bokseri iz Južne Koreje i Švedske jer bi turnir bio zanimljiviji. Naravno, ovo je takmičenje za srpske boksere i siguran sam da će momci pokazati kvalitet na ringu i dostojno predstavljati Srbiju u sali Pinki – rekao je Božidar Tadić, predsednik Bokserskog saveza Beograda.
Takmičenje počinje 25. aprila četvrtfinalnim borbama, polufinala su zakazana za dan kasnije a finale za 27. april u večernjim časovima a prema rečima Tadića očekuje se puna hala kao i vrhunska rasveta i osvetljenje.
-Pre finala ćemo organizovati redovno kolo lige Beograda tako da će i ti bokseri i treneri imati prilike da gledaju finalne mečeve. Finale ćemo organizovati u večernjem terminu jer smatram da će doći više publike a uz vrhunsku rasvetu i ozvučenje to će biti pravi pogodak – veli Tadić.
boza tadic 2014

Tadić: MOS nije dao da bokseri Kosova nastupaju!

Povezana vest:  Kličko protiv Heja 2. jula na stadionu Hamburgera

Pre godinu ili dve Svetska bokserska federacija (AIBA) prihvatila je Bokserski savez Kosova kao pridruženog člana svetske bokserske porodice. Njihovi bokseri učestvuju na svim većim takmičenjima kao i na turnirima u regionu.

Na konferenciji za medije povodom 52. Beogradskog pobednika Božidar Tadić, predsednik BSB odgovorio je, bez problema, na pitanje zašto nema boksera sa prostora eks Jugoslavije kao i na prijavu reprezentacije Kosova.

Povezana vest:  Nenad Borovčanin, Uz podršku do velikih ciljeva!

-Dobili smo prijavu i od strane Saveza Kosova. Trebalo je u Beograd da dođu Memet Bogujevci i Dževdet Peci sa trojicom boksera. Tražili smo mišljenje od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije a dobili smo odgovor od Dragana Atanasova da nije moguće da bokseri Kosova učestvuju na Beogradskom pobedniku. Naravno, ja sam rekao da bi mogli da učestvuju kao bokseri Kosova pod zastavom Svetske bokserske federacije (AIBA). Zvao me je novinar iz sportskh novina iz Prištine a i njemu sam rekao da su oni naši prijatelji i sportska braća ali da Ministarstvo ne dozvoljava učestvovanje boksera sa Kosova – rekao je Tadić.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO PRVAKA EVROPE U SKOPLJU (7. OKTOBAR), Miljan Rovčanin protiv Imamovića u Skoplju