sjekloca kzn 2014

Sjekloća u borbi za titulu apsolutnog šampiona sveta

Crnogorski bokser Nikola Sjekloća rekao je danas da mu je velika čast što će se boriti za titulu šampiona sveta u supersrednjoj kategoriji verzije WBO protiv Nemca Artura Abrahama. 
-Velika mi je čast što ću moći da boksujem za titulu apsolutnog šampiona sveta. Probaću da se pokažem u najboljem svetlu. Zahvalan sam svom treneru (Milivoju) Bašiću kao i menadžeru Luki Popoviću što su mi zakazali meč – rekao je Sjekloća novinarima na konferenciji za štampu u prostorijama Crvene zvezde. 
Meč između naturalizovanog Nemca Abrahama i Nikole Sjekloće zakazan je za 3. maj u Berlinu. Protivnik Sjekloće Artur Abraham, aktuleni šmpion WBO verzije, do sada u karijeri je ostvario 39 pobeda uz samo četiri poraza, dok Sjekoća ima skor od 26 pobeda uz jedan poraz na poene. 
-Abraham je odličan bokser. Ima dobar gard i klasičan je udarač. Ja sam brži od njega i mislim da je to moja prednost. Moj cilj je da ga napadam konstantno i da pokušam da se što manje trošim – rekao je Sjekloća, bokser srpskog porekla. 
Sjekloća, koji je bio WBC Interkontinentalni prvak i šampion Mediterana, rekao je da ima odličnu podršku pred predstojeći meč, i zahvalio se svojim saradnicima. 
-Pored mog trenera Milivoja Bašića, sarađujem sa kondicionim trenerom Mladenom Jovanovićem, sparingujem sa Geardom Ajetovićem, Markom Nikolićem, Miljanom Rovčaninom, Aleksandrom Cigaranovićem I Miletom Nikolićem, i svima im dugujem zahvalnost zbog podrške koju mi pružaju – rekao je Sjekloća. 
Sjekloća je prvi bokser sa ovih prostora, posle Sloboana Kačara koji će nakon 30 godina dobiti priliku da se bori za titulu apsolutnog šampiona sveta. 
-Ovakva prilika se ukazuje samo najboljim bokserima. Mislim da je Sjekloća ovo zaslužio svojim bokserskim znanjem i prikazanom u dosadašnjim mečevima. Pokušaćemo da osvojimo nešto što niko već dugo nije osvojio kod nas – rekao je menadžer Sjekloće, Luka Popović. 
Trener Sjekloće, Milivoje Bašić rekao je da je otimističan pred predstojeći duel. 
-Nikola je intuitivan, školovan bokser. Veoma je talentovan, i ako se budemo držali taktike možemo da trijumfujemo. Abraham je odličan, ali mi vredno radimo, i verujemo u pobedu – rekao je Bašić. 

Povezana vest:  SAOPŠTENJE ZA JAVNOST, Borovčanin: Slaviša Borovčanin je moj otac!