ivanovic vankim mun ignja
BSS NA RAZGOVORIMA SA ČELNICIMA AIBA
Poverenje Ignjatoviću i rukovodstvu BSS!
 
Izgleda da je rešen problem oko izbora novog predsednika Bokserskog saveza Srbije. U minulom period bilo je dosta price u bokserskim i sportskim krugovima da li je poslednja Skupština BSS, kada je podsećanja radi Velizar Đerić podneo ostavku, i kada su od dvojice kandidata – Dragana Ignjatovića i Ivana Soča predstavnici klubova Srbije izabrali Ignjatovića.
Sada je to, izgleda rešeno a potvrdu tome dao je direktno Dragan ignjatović. Naime, Ignjatović je u društvu Danila Ivanovića, decenijama prisutnog u najvišim forumima svetskog amaterskog boksa, minulog vikenda boravio je u Sofiji i bio na otvaranju Svetskog prvenstva za mlade.
Tom prilikom su Ignjatović i Ivanović imali sastanak s prvim čovekom Svetske bokserske asocijacije (AIBA) Čing Kuo Vuom, izvršnim direktorom Ho Kimom i predsednikom Evropske bokserske konfederacije Frankom Falčinelijem.
– Najvažnije je da smo skinuli anatemu sa rukovodstva Bokserskog saveza Srbije – bio je prvi komentar Ignjatovića povodom susreta i razgovora sa čelnicima AIBA u Sofiji.
Ignjatović veli da je u glavnom gradu Bugarske dočekan od čelnika AIBA s podozrenjem ali je kraj razgovora završen uz punu podršku novom rukovodstvu BSS i njemu kao predsedniku nacionalnog saveza od strane čelnika Svetske federacije.
– Oprezno su krenuli u razgovore, zahvaljujući našim, domaćim „prijateljima” boksa, koji su sedište AIBA bombardovali saopštenjima, preko 1000 mejlova, i optužbama na račun rukovodstva BSS. Na kraju su sve optužbe pale u vodu zahvaljujući našim argumentovanim odgovorima na sva postavljena pitanja, ali i uticaju i integritetu koji kod rukovodstva AIBA ima Danilo Ivanović – naglasio je Ignjatović.
Dogovorene su brojne zajedničke akcije, između ostalog da se od jeseni pokrene Balkan liga uz podršku AIBA, koja bi bila regionalnog karaktera, nalik na takmičenju u Svetskoj seriji, ali manjeg formata sa osam težinskih kategorija (0d 56kg, do +91kg).
– Sedište Balkan lige biće u Sofiji, a pored boksera iz Bugarske i Srbije, učešće su za sada potvrdili iz Hrvatske. Očekujemo pozitivan stav iz Turske, Rumunije i Grčke – rekao je Ignjatović, predsednik BSS.
 
PRIZNANJE IVANOVIĆU
Po rečima Ignjatovića, dolazak Danila Ivanovića u Sofiju naišao je na sjajne reakcije rukovodstva AIBA.
– Prijalo je videti koliko ga cene. Nažalost, Danilo Ivanović je duže vreme bio po strani, zahvaljujući prethodnom rukovodstvu BSS – rekao je Ignjatović i najavio da će naš istaknuti bokserski pregalac krajem godine na kongresu u Južnoj Koreji dobiti nagradu AIBA za životno delo.
Povezana vest:  MEČ ZA IBF POJAS, Nikola Stevanović pobedio u istorijskom meču