marko huk

Hukić: Pobeda za sve na Balkanu

Nemački bokser srpskog porekla Muamer Hukić rekao je danas da je fenomenaln osećaj po 13. put odbraniti tiulu prvaka sveta u kruzer kategoriji i poručio da je pobedu protiv Italijana Mirka Largetija posvetio narodu sa Balkana.
Hukić je prošlog vikenda u Haleu savladao Largetija i izjednačio rekord Engleza Džonija Nelsona po broju titula u verziji Svetske bokserske organizacije (WBO).
-Sjajno se osećam, pogotovo posle napornih treninga koji su se na kraju isplatili. Mislim da bolji osećaj ne postoji, mnogi mediji su potcenili Largetija, koji je bio bez poraza. Imao je životnu šansu da posle jedne borbe postane zvezda, ali nisam dozvolio da dođe do toga. Hvala publici na podršci i ovo je pobeda za sve na Balkanu – rekao je Hukić na druženju sa novinarima u Košutnjaku.
On je dodao da mu se sudija izvinjavao nakon borbe, jer je na isteku meča nokautirao protivnika, a proglašen je pobednikom na poene – 116:112, 116:112, 118:110.
Hukić je istakao da mu je problem tokom borbe pravila prehlada, zbog koje su mu treneri predlagali da odloži meč.
-Prehlada mi je mnogo otežala borbu, osećao sam se slabo, treneri su se uplašili i hteli su da odložimo meč. Nisam hteo da se povučem. Cela Srbija je čekala duel i nisam želo da je izneverim – rekao je Hukić.
Hukić je rođen u Sjenici, ali je sa osam godina otišao u Nemačku, pod čijom zastavom se bori kao Marko Huk.
U profesionalnoj karijeri ima skor od 39 pobeda, dva poraza i jedan nerešen ishod.
U uvodnoj borbi srpski bokser u poluteškoj kategoriji Marko Nikolić na poene je pobedio Mađara Petra Hegješa.
-Od početka sam bio bolji, u drugoj rundi sam ga bacio na pod. U Nemačkoj je sve bilo na nivou. Posle meča sam dobio poziv da boksujem na borbama čuvenog Artura Abrahama, ali sam zbog kilaže morao da odustanem. Naredni meč imaću u uvodnim borbama Nikole Sjekloće – rekao je Nikolić, koji je šest godina bio prvak države u boksu.

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS, Marko Huk ponovo odbranio titulu