nikola stevanovic i cupa civil

Ljubiša Ignjatović protiv vetrenjača – 14 godina od prve revije u Beogradu!

Prvu petooktobarsku reviju profesionalnog boksa organizovao je Ljubiša Ignjatović – Čupa u Hali Pinki. Tada, 2001. je u hramu srpskog sporta u Zemunu bilo oko 3.000 gledalaca a Radio televizija Srbije direktno je prenosila tu reviju.

Od tada, od 2001, proteklo je mnogo vode Savom i Dunavom a popularni Čupa se borio, kao Don Kihot, protiv vetrenjača da bi organizovao revije profesionalnog boksa u srpskoj prestonici. I uspevalo mu je…. Sve do 2010!

Povezana vest:  Adamek sve bliži borbama sa braćom Kličko

Devet revija je prvi čovek kampa ČIP organizovao uz pomoć države, grada i prijatelja. Počelo je sa Zoranom Didanovićem, nastavljeno sa braćom Mitićima – Vukom i Bogdanom a vrhunac i kraj bio je sa braćom Stevenović – Nikolom i Stefanom. Svaku reviju pratilo je preko 3.000 ljudi a boksovano je ukupno 33 internacionalne revije dok je 17 bilo za neku od titula. Borbe su organizovane u Pinkiju, Kabareu Rouz, na Blej voču, a vrhunac je bio u Šumicama pred 5.500 ljudi.

Tom nizu fali samo Kombank arena…

Povezana vest:  Kličko: Očekujem žestoku borbu protiv Poljaka

-Pre dve, tri godine Nikola Stevanović je bio prvi izazivač za prvaka sveta i tada smo trebali da boksujemo za svetsku titulu u Kombank areni ali nismo mogli da zatvorimo finansijsku konstrukciju. Ipak, profi boks je sport u kome treba da se nađu sponzori na obostranu korist – veli Ignjatović.

Održano je Devet revija… Pitanje je kada će deseta (10)?!

-Čuješ – stao je na trenutak i nasmejao se Čupa i uz uzdah nastavio “izlaganje” a osetilo se da mu je teško…. – Sada je 2014. a bio bi red 2015. da vratimo neku nadu u profi boks u Srbiji. Krajnje je vreme, dosta sam se odmarao. Pune dve godine i red je da organizujemo jubilarnu desetu reviju.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Da li će Branimir Stanković na Olimpijadu!? Petak Dan odluke!

Trenutno u Kampu ČIP ima dosta aktivnosti.

-Jedan od naših boksera Milan Kostić je bio na pripremama u Bugarskoj gde je sparingovao sa Kubratom Pulevim koji je izazivač Vladimiru Kličku za četiri pojasa prvaka sveta I to u WBA, IBF, WBO i IBO.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images (Arhiva)

nikola vs nefzi (1)