BOZIDAR VUKSANOVIC BSCG 1

Održana skupšitna Boks saveza Crne Gore, Gojko Radunović u penziji

Skupština Bokserskog saveza Crne Gore (BSCG) usvojila je na sednici u Podgorici program rada i delovanja te asocijacije u narednom periodu. Predsednik Božidar Vuksanović, obrazlažući projekat, kazao je da je programom predviđeno osnivanje kampa perspektivnih boksera, uzrasta do 16 godina.
On je istakao da je predviđeno da se na jednom mestu okupe svi najtalentovaniji bokseri Crne Gore, sa kojima bi radili najbolji crnogorski, ali i treneri iz inostranstva.
-Moramo obratiti posebnu pažnju na mlade boksere. Planirano je da na proljeće organizujemo kamp perspektivnih boksera, gdje ćemo okupiti one najtaletovane. Uključićemo najbolje naše, ali i trenere sa strane da rade sa njima. Paralelno sa tim organizovaćemo savetovanja i seminare za sudije i trenere – kazao je Vuksanović.
On je najavio da će, nakon sastanaka sa predstavnicima klubova, biti uobličena sva radna tela neophodna za funkcionisanje Saveza. Vuksanović je saopštio da je na njegov predlog za novog sportskog direktora imenovan Dražen Brajović.
-U narednih mesec sa generalnim sekretarom Blažom Šaranovićem i novim sportskim direktorom, obićiću klubove kako bi zajedno videli gde savez može da bude od pomoći klubovima, koje su to varijante i strateški pravci – rekao je Vuksanović. 
On je najavio da će ekipno ligaško takmičenje uslediti posle tih sastanaka, navodeći da smatra da treba da bude organizovano u okviru četiri turnira. Vuksanović je kazao da je od velikog značaja za pravilan razvojh crnogoprskog boksa učešće na međunarodnim turnirima, navodeći da Crna Gora ima kvalitetnih boraca koji mogu biti konkurentni .
On je najavio da će do kraja naredne nedelje krenuti sa radom zvanični sajt Saveza, kao i da bi ta asocijacija uskoro mogla da dobije nove prostorije. Na Skupštini se od boksa i rada u Bokserskom savezu, posle 66 godina, zvanično oprostio Gojko Radunović.
-Počeo sam kao bokser sa 17, a napuštam taj sport u 84. godini – kazao je Radunović u oproštajnom govoru.
Na predlog Vučića Dobrašinovića i ovlašćenog pravnog zastupnika podgoriškog kluba R Montenegro, dogovoreno je da se za narednu sednicu pripreme izmene statuta, vezane za funkcionisanje saveza, odnosno da umesto Sekretarijata bude formirano Predsedništvo Saveza.
Dobrašinović smatra da je Sekretarijat, koga čine troje ljudi, štetan po boks i da bi ga trebalo zameniti Predsedništovom, koga bi činili predstavnici klubova koji učestvuju na takmičenjima.
Predloženo je da do kraja godine bude održano pojedinačno prvenstvo Crne Gore.  Saopšteno da će Aleksandra Vujović biti prva crnogorska bokserka koja će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, kao i da je učešće na kampu i šampionatu finansirala Svetska bokserska federacija. Sednici Skupštine prisustvovalo je 30 delegata iz 17 klubova.

Povezana vest:  SP AZERBEJDŽAN 2011, Ljubomir Marijanović izgubio od Kanađanina Uliza!