vitalij klicko civilVitalij Kličko: Posao gradonačelnika teži od bokserskog

Gradonačelnik Kijeva i višestruki prvak sveta u boksu Vitalij Kličko ističe da je posao na čelu gradske vlasti teži od bokserskog i optužuje ruskog predsednika Vladimira Putina da želi da izgradi novi Sovjetski savez.
-Putin je bolestan. On je svojom taktikom uspeo ono što nikada nisam pomislio da je moguće, a to je da neko može dva bratska naroda da zavadi. Znam o čemu pričam, jer mi je majka Ruskinja. Putin želi da izgradi novi Sovjetski savez i za tu veliku imperiju mu je potrebna Ukrajina – objasnio je on u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“.
Kličko, koji uživa poseban ugled na nemačko govornom prostoru, ističe da ima isti cilj kao i predsednik Ukrajine Petro Porošenko, a to je da zemlja bude evropska država sa evropskim standardom života i vrednostima.
Vezano za svoju funkciju on je naglasio da svom snagom želi da od Kijeva napravi grad koji se razvija, dodajući da ovaj grad ima potencijala.
S tim u vezi je kazao da je Kijev pridobio već investitore za šest projekata.
-Kada se građani zahvaljuju za promene, više čistoće i red, za intenzivnije komunalne aktivnosti onda imam osećaj uspeha. To nije pobeda nokautom, ali skupljam poene – objasnio je Kličko.
-Posao gradonačelnika je mnogo, mnogo teži od posla svetskog prvaka u boksu. Borba protiv korupcije, protiv starog sistema i za reforme se vodi daleko više od 12 rundi. Moj ring je sada drugačiji, a protivnici mnogo jači. Međutim ostao sam isti i moj moto je dalje „bez borbe nema pobede“ – naglasio je Kličko.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC ELIMINATOR, Sjekloća izgubio na poene od Bike

PHOTO: Sean Gallup/Getty Images News