Tijana Bogdanovic zlato  FudjzairTEKVONDO
Tijana Bogdanović bronzana u Egiptu
 
Tijana Bogdanović (do 49kg) je osvojila bronzanu medalju na Luxor Openu, turniru G2 kategorije. U polufinalu je izgubila 10:8 od sjajne I trofejne Hrvatice Lucije Zaninović, trostruke evropske šampionke i bronzane na OI u Londonu. Pre toga je Tijana pobedila predstavnice Rusije, Turske i Brazila.
-Ovo je sedmi turnir za poslednjih šest nedelja. Trka za ulazak u najboljih 16 iz Evrope za Evropske igre kao i za Rio je nemilosrdna. Ovo je bio najjači turnir od januara i jako sam zadovoljan osvojenom medaljom. Naravno sa medaljom ide i 7.6 novih poena što će je sada još više pomeriti na svetskoj listi. Izgubiti od trostruke prvakinje Evrope, bronzane sa svetskog, bronzane sa OI u Londonu nije tragedija. Lucija je prva na reknigu i vrlo iskusna i dobra takmicarka. Nadam se da je doata naučila iz te borbe – objasnio je Dragan Jović.
Tijana još nije ni napunila 18 godina ali sigurna je na tatamiju. Polako ulazi u svetski vrh, a do kraja godine se nada I ulasku u top šest najboljih na svetu kako bi se direktno kvalifikovala na Olimpijske igre. Samo od početka godine do sada Tijana je sakupila dovoljno bodova da udje u top 30 što je zaista izvanredno. Nemilosrdno skida skalpove nekim od najjačih takmičarkih na svetu, ali ovaj put nije uspela.
– Znala sam da dolazim na najjači turnir u sezoni i bio je to veliki izazov za mene, ali zadovoljna sam medaljom. Izgubila sam u polufinlu od Lucije Zaninović koja je izuzetno dobar takmičar i zadovoljna sam kako sam se snašla u borbi sa njom. Sada se koncentrišem na ostala dva turnira koja me cekaju u Švajcarskoj i Holandiji – objašnjava aktuelan svetska I evropska juniorska šampionka.
Ostalo je još svega tri turnira do podvlačenja crte za Evropske igre a Tijanin budzet je već prazan. Na sve turnire su do sada išli zahvaljujući Komercijalnoj banci.
-Nadamo se da će se naći neko rešenje da Tijana nesmetano nastavi da se takmiči I osvaja medalje, jer ima još dosta posla do Olimpijskih igara u Brazilu – objašnjava Jović.
Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS U KRUZER KATEGORIJI, Huk odbranio titulu