Denis Boytsov

Ruski bokser Denis Bojcov u komi

Ruski bokser Denis Bojcov nalazi se u veštačkoj komi nakon što je nađen u tunelu metroa u Berlinu sa ozbiljnim povredama glave.
Bojcov je nađen 3. maja kako leži u tunelu između dve metro stanice u okrugu Šarlotenburg, u zapadnom Berlinu. U saopštenju na sajtu 29-godišnjeg boksera navodi se da je on stavljen u veštačku komu zbog velikog otoka mozga i da je „moguće da je napad povezan sa njegovim bokserskim aktivnostima“.
-Pre oko dve godine Bojcovu su konstantno pretili – navodi se u saopštenju, ali se ne precizira ko mu je pretio i zbog čega.
Berlinska policija je pokrenula istragu, ali je na osnovu izjava svedoka i video snimaka navela „da se čini da se radi o nezgodi“. Po nemačkom zakonu, policija nije objavila ime povređenog, već je samo navela da će muškarac ostati u bolnici, bez podataka o njegovom stanju.
Bojcov je rođen u Rusiji, ali više od 10 godina živi u Nemačkoj. On boksuje u teškoj kategoriji i ima skor od 35 pobeda i jednog poraza. On je poslednji put boksovao u martu, kada je pobedio Brazilca Irineua Beatoa Koštu mlađeg.

Povezana vest:  IZBORNA SKUPŠTINA BOKSERSKOG SAVEZA SRBIJE, Dragan Ignjatović i Ivan Sočo kandidati za predsednika

PHOTO: Boris Streubel/Bongarts