lopez perez
Predstavljen novi trener u BSS
 
Na konferenciji za štampu u prostorijama Bokserskog saveza Srbije u Beogradu predstavljen je kubanski stručnjak i trener Francisko Lopiz Perez, koji će u Srbiji boraviti narednih šest meseci gde će biti angažovan u programu „Olimpijske solidarnosti” na razvoju bokserskog sporta u Srbiji.
Tim povodom na konferenciji za štampu predstavnicima medija su se obratili Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Dragan Ignjatović, predsednik Bokserskog saveza Srbije i kubanski stručnjak Francisko Lopiz Perez.
-Da nije bilo razumevanja i podrške od strane rukovodstva Olimpijskog komiteta Srbije, od ovog projekta ne bi bilo ništa – naglasio je Ignjatović i predočio da će angažman kubanskog trenera sigurno pozitivno uticati na razvoj bokserskog sporta u Srbiji.
Đorđe Višacki je pružio podršku rukovodstvu BSS, uz nadu da će pomenuti projekat doprineti oporavku bokserskog sporta u Srbiji.
-Bokserski sport u Srbiji u sadašnjem rukovodstvu ima prave ljude za pozitivan pravac razvoja. Nadam se da će rad kubanskog trenera opravdati očekivanja i da će biti trazloga da se ta saradnja produži, između ostalog – rekao je Đorđe Višacki.
Kubanski stručnjak, koji ima najviše zvanje Svetske bokserske asocijacije (AIBA), trenera sa tri zvezdice, zahvalio se na ukazanom poverenju predstavnicima Olimpijskog komiteta Srbije, Bokserskog saveza Srbije i Svetske bokserske asocijacije, uz nadu da će predstojeća saradnja rezultate pokazati u ringu i afirmaciji srpskih boksera na takmičenjima.
Za projekat „Olimpijske solidarnosti” obezbeđena je finansijska konstrukcija, naglasio je predsednik BSS i predočio da će kubanski stručnjak biti upoznat sa sistemom rada u Srbiji i takmičarskim potencijalom.
-Kubanski trener će biti angažovan u radu sa bokserima nacionalnih selekcija i mladim talentima koji će biti okupljeni u dve Bokserske akademije – kampa, od kojih će jedan biti u Beogradu a drugi u Novom Sadu – naglasio je Dragan Ignjatović.
Predsednik BSS je rekao da će bokseri u kampu trenirati dva puta dnevno pod nadzorom kubanskog stručnjaka u sistemu rada koji decenijama beleži uspehe u svetu na najvećim takmičenjima kroz učinak u ringu kubanskih reprezentativaca svih uzrasnih selekcija.
-Verujem da će taj sistem rada dati dobar rezultat i kod naših boksera, ali, samo pod uslovom da pokažu spremnost da se maksimalno posvete treninzima i budu sposobni da menjaju navike i pravila ponašanja usklade sistemu rada koji će nametnuti kubanski trener – rekao je Dragan Ignjatović 
Povezana vest:  Zlatibor boxing night, Veliko interesovanje za meč na Zlatiboru a traži se karta više!