Wladimir Klitschko press poraz

Kličko: Želim revanš sa Fjurijem

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko rekao je da će se ponovo boriti sa Tajsonom Fjurijem, nakon pobede Britanca u borbi za titulu svetskog šampiona.
Fjuri je Klicka pobedio na poene, posle 12 rundi, i tako postao svetski šampion u verzijama WBA, IBF i WBO.
-Izgubio sam, ali borac je i dalje u meni. Kada sklopimo dogovor i saznamo sve detalje, sve ćemo obavestiti o datumu revanša. Tajson je bio brži i bolji od mene u ovom meču. Nisam uspeo da pronađem pravi odgovor na njegovu strategiju – rekao je Kličko a prenosi Bi Bi Si Sport.
Novi šampion sveta, Tajson Fjuri istakao je da jedva čeka revanš sa Kličom, ali i ponovio da je Ukrajinac veliki šampion.
-Obožavam izazove i naravno da se radujem revanšu. Ko zna šta će nam revanš doneti, ali želim da budem barem upola dobar šampion kao Kličko. Malo je ljudi verovalo u moj trijumf, i nisam išao prečicama da bih došao do ovog trenutka – rekao je Fjuri.
Fjuriju (27), je ovo bila 25. pobeda u isto toliko nastupa u karijeri. S druge strane, Kličko (39) je u svojoj 19. odbrani titule prvaka pretrpeo prvi poraz, a ukupno mu je to tek četvrti poraz u 68. profesionalnom nastupu.

Povezana vest:  RIVALI U KAZINU KOLOSEUM NAJAVILI MEČ U ŠUMICAMA, Suzdržani Stevanović i Kasteluči

PHOTO: Sascha Steinbac/Bongarts