ignjatovic i drenovak
Ignjatović: Očekuje nas naporan rad i u narednoj godini
 
Završava se kalendarska 2015 godina a čelnici Bokserskog saveza Srbije imali su trnovit put i poslednjih dana decembra, sumiraju se rezultati. Prvi čovek BSS Dragan Ignjatović zadovoljan je učinjenim ali smatra da uvek može bolje iako svi još uvek pate od „dečijih bolesti“ koje, prema njegovim rečima, mogu da se izleče.
-Svi koji su članovi Bokserskog saveza Srbije moraju da shvate da se samo radom stiže do rezultata. Naporan rad će se isplatiti i svi moramo da budemo velika porodica jer smo svi jaki koliko i najlošija karika u celom lancu. Iza nas je teška godina. Mnogo rada i truda smo potrošili da bi dovde došli a tek smo na početku. Na mesto predsednika sam došao pre dve godina i ništa nije funkcionisalo a sada se stvari polako vraćaju na pravo mesto i u Savezu sada svako zna šta treba da radi –rekao je Ignjatović.
Srpski bokseri, turnir i takmičenja su rezultat rada Bokserskog saveza Srbije.
-Nacionalni savez se već dve godine ne finansira od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Pomoć imamo od Olimpijskog komiteta Srbije što nije dovoljno. Do olimpijskih igara u Riju ostalo je manje od godinu dana i mi ćemo uraditi sve da u Brazilu nastupi neko od naših rerpezentativaca. Što se kvalifikacija tiče na nekom od predstojećih turnira ćemo pokušati da izborimo olimpijsku vizu. Fokus je na dvojici najiskusnijih seniora – Aleksandar Drenovak i Milutin Stanković koji će boksovati u teškoj kategoriji, za ostale boksere koji bi eventualno trebali da nastupe će odlučti Stručni štab. Ipak, sve nade polažemo za naredne Olimpijske igre jer će nam u tom periodu biti vraćeno finansiranje od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Sigran sam, mada to sada izgleda kao naučna fantastika,  da će na na narednoj Olimpijadi Srbija imati barem petoro boksera koji će dostojno predstavljati našu zemlju.
Prvi čovek BSS uzda se u tim sa kojim radi na povratku plemenite veštine sa stare staze.
-Iza nas je teška godina, kako finansijski tako i takmičarski ali smo uspeli da organizujemo više turnira i da na najvišem nivou odradimo Zlatnu rukavicu u Vrnjačkoj Banji. Tu smo videli odličan boks i raspoložene srpske boksere koji su se predstavili u najboljem svetlu. Smatram da smo postavili dobar temelj i da će u narednom periodu biti samo lepih vesti iz srpskog boksa – veli Ignjatović.
Ove godine potpisan je protokol o saradnji sa Fakultetom za sport, došao je odličan trener sa Kube da pomogne srpskim takmičarima.
-Do kraja godine nam predstoji organizovanje redovne Skupštine 21. decembra i izbor za najbolje u ovoj godini. Od takmičara preko trenera do sudija. Već spremamo plan za narednu godinu a sa trenerom sa Kube Franciskom Lopizom Perezom je napravljen plan rada. Za sada sve ide kako bi trebalo i siguran sam da će rezultati doći – rekao je na kraju Ignjatović.
PHOTO: BSS
Povezana vest:  DRENOVAK POZIVA KLINCE NA BOKS!