bss skupstina 2015

SKUPŠTINA BSS
Izabrana petorica članova UO BSS i Nadzornog odbora, bokseri se spremaju za Istanbul

U prostorijama Priverdne komore Beograda održana je druga sednia Skupštine Bokserskog saveza Srbije kojom je predsedavao Dragan Ignjatović, predsednik BSS. Od 41 člana na Skupštini je prisustvovalo 34 predstavnika klubova BSS.
Izložen je finansijski izveštaj kao i Izveštaj o radu BSS za 2014 i 2015 a raspravljalo se i o dugu Bokserskog saveza Srbije za 2012 i 2013 koji iznsi oko 20 miliona dinara a koje je ostavilo prethodno rukovodstvo i zbog čega je Bokserski savez Srbije suspendovan sa budžeta od strane Ministarstva omladine i sporta.
-Plan i program za narednu godinu dosta će zavisiti koliko novca dobijemo od Ministarstva omladine i sporta preko Olimpijskog komiteta Srbije. Kada smo u toku ove godine dobili zahtev za 2016 sastavili smo plan i program. Očekuju nas četiri velika međunarodna turnira počevši od Kupa nacija, Beogradski pobednik, Vojvođansku Zlatnu rukavicu i na kraju Zlatnu rukavicu krajem novembra. To je od međunarodnih turnira u našoj organizaciji. Pokušaćemo da pošaljemo naše takmičare na sva velika takmičenja ali u zavisnosti od finansija. Imamo dva kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre u Riju i da uhvatimo poslednji voz za okupljanje najboljih u Brazilu. Ti kvlifikacioni turniri su u Istanbulu i Bakuu – rekao je Dragoljub Radović.
U junu i avgustu biće organizovana dva kampa za mlađe uzraste naglasio je Radović. Dosta se razgovaralo i oko predstojećih takmičenja a da budu domaćini želju su iskazali predstavnici klubova iz Smedereva i Kragujevca gde su naglasili da i oni žele da budu dostojni domaćini bokserima iz zemlje i regiona.
-Turnir u istanbulu je izuzetno važan za nas i želja nam je da se tamo neko od naših boksera kvalifikuje na Ollimpijske igre u Riju. Računamo na Aleksandra Drenovaka, Milutina Stankovića koji će boksovati u teškoj kategoriji. Ladan Babić je operisan pre desetak dana tako da neće moi da učestvuje na turnru u Istanbulu. Svakako ćemo se spremati za taj turnir i pokušaćemo da ostvarimo vizu za Rio. Što se tiče Bakua tu je konkurencija jača jer je Istanbul za evropske boksere – rekao je Dragan Ignjatović.
Skupština je raspravljala i o novim članovima UO BSS. Rečeno je da je Ivan Ribać bio član UO BSS i stalno je govorio da njega to neinteresuje kao i da je to bio ustupak za klub BK Radnički iz Beograda. A predloženo je i usvojeno za njegovo razrešenje a na njegovo mesto je kooptiran Dušan Pantelić iz BK Lazarevac. Vukašin Egić iz novosadskog kluba Lupus novi je član UO BSS umesto Miloša Zekovića koji je angažovan u Specijalnom sudu. Petar Ekmečić, ispred BK Loznica, novi je član UO BSS umesto Andrije Uroševića koji je, kako je rečeno, nametnut od strane Bokserskog savez Beograda i nije se odazivao na sastanke. Ninko Milenović je član UO BSS ali je on opstruirao rad BSS i na njegovo mesto doveden je Dragoljub Radović, koji je izvršni direktor BSS. Slavko Reljić se povukao a na njegovo mesto je došao privrednik Milan Vujović.
Skupština je izglasala nove članove Nadzornog odbora BSS a to su: Obrad Popovac, Dragoslav Lukić i Milan Cincović.

Povezana vest:  Lozničani bez milosti protiv Vardara