piperski_mec_loznica

VEČE PROFI BOKSA U LOZNICI

Milan Piperski, Mane Marčeta i Zvjezdan Vidaković sigurni u Lagatoru

 

U uvodnim mečevima u hali Lagator u Loznici, u pred borbama Nenadu Borovčaninu koji brani interim WBO prvaka Evrope, boksovala su četvorica srpskih boksera i to: Zvjezdan Vidaković, Mane Marčeta, Milan Piperski i Robertino Kukić.

Vidaković je pobedio Hrvata Gordana Glišića i tako ostvario petu pobedu u svojoj profi karijeri dok je Mane Marčeta boksovao sa Hrvatom Tonijem Višićem.

Marčeta je u prve dve runde sa Hrvatom boksovao, može se reći, egal ali je u trećoj deonici meča Marčeta „ubrzao“ napade i par puta bacao Hrvata na konopce i osigurao pobeduu ovom meču. Ovo je Marčeti bila četvrta pobeda u profi karijeri dok je Hrvat ubeležio četvrti poraz od sedam mečeva (dve pobede i nerešen). U nastavku meča nije bilo promena tako da je Marčeta gradio poene za novu pobedu a konačno je bilo 59:55.

Povezana vest:  WBC RANG LISTA, Skok Milana Piperskog na svetskoj rang listi WBC

-Veoma je pokretljivbokser ali sam pobedio. Prvi put sam boksovao šest rundi a u trećoj i četvrtoj rundi sam bio smiren a onda sam krenuo na pobedu – rekao je Marčeta posle meča.

Milan Piperski posle osvojenog pojasa WBC CISBB u Zaječaru sada, u Lagatoru, se nameračio na Marokanca koji živi u Francuskoj Tarika Sahibedinea. Piperski je do ovog duela imao sedam pobeda u isto toliko mečeva dok je Tarik, do ovog meča, imao skor od 12 pobeda (2KO) i devet poraza (5KO). Piperskom je ovo bio prvi protivnik sa pozitivnim skorom, iako je u prethodnom meču za pojas Totev imao četiri pobede i isto toliko poraza. Meč je planiran da traje šest rundi.

Povezana vest:  Film "Roki" najbolji sportski film

Za Piperskog nije bilo kalkulacija od starta te je momak iz Zrenjanina od starta, na sredini ringa, krenuo da udara Marokanca. Posle dva minuta prve runde Piperski je zadao seriju udaraca i najavio odličan meč. I u trećoj rundi je Piperski nastavio da melje protivnika, nije delovao umorno. Nije bilo većih promena u nastavku meča, do šeste runde, gde je Piper gradio borbu, udarce, iz klinča sa distance i poludistance. Na sredini šeste runde Marokanac je delovao uzdrmano i ovo je bio najteži meč za Piperskog.

Povezana vest:  Ljubiša Ignjatović protiv vetrenjača – 14 godina od prve revije u Beogradu!

Iako nije bacio protivnika na pod Piperski je slavio na poene 60:54 iako je Piperskom u drugoj rundi pukla bubna opna.