logo bss
PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU
Tuča i van ringa – sudiji Jakovljeviću devet kopči, udaren i trener Savić!
 
Minulog vikenda u Vlasotincu održano je Prvenstvo Srbije u amaterskom – olimpijskom boksu. Pored solidnih mečeva, kako su prisutni rekli, publika i bokserski poslenici imali su prilike da vide boks i van ringa ali ne trening pred meč boksera sa trenerom…
Naime, kako smo saznali iz više izvora prvo je Bratislav Pešić, trener Jugboksinga, u hotelu udario Velju Savića, kolegu. Prema rečima očevidaca Velja Savić je samo tražio račun za troškove hotela od Pešića a ovaj revoltiran je udario svog kolegu, trenera – Velju Savića. Doduše, pričalo se da je jedan nokautirao drugog, da ga je udario u glavu i treća varijanta da je Velja Savić udaren nogom u leđa….
Ipak, taj incident se neće zaboraviti jer je najavljeno iz regiona Jugoistočna Srbija da će Bratislav Pešić I njegov klub, kako smo saznali iz dobro obaveštenih izvora bliskih čelnicima Regiona, biti isključeni iz regionalnog saveza.
Ipak, danas i juče (ponedeljak i nedelja) pisalo se o incidentima na jugu Srbije ali su sve to bile nepotpune informacije. Čak smo došli do podatka da je flaša zamalo pogodila i aktuelnog predsednika BSS Dragana Ignjatovića u hali.
Na kraju, kao slag na torti, bokserski sudija Moma Jakovljević, jedan od boljih delilaca pravde u Srbiji zaradio je, pored dnevnica i devet kopči na glavi jer je dobio stolicu u glavu.
Šta se zapravo dogodilo….
Posle meča, u finalu, između Aleksića iz BK Srbija (Surdulica) i Terzića iz beogradskog Radničkog, u tom trenutku pomoćni trener Radničkog Slobodan Kostić revoltiran bodovanjem sudija bacio je stolicu koja je pogodila Momu Jakovljevića. Ostaje da se vidi da li je bilo namerno ili ne. Dopisnih sportskih novina iz regiona potvrdio je da je policija privela Kostića gde je uzet zapisnik a u razgovoru sa očevidcima nemilog događaja kažu da je Moma Jakovljević zaradio devet kopči.
Naravno, organizator turnira je bio Bokserski savez Srbije a tehnički organizatori Jugboksing iz Leskovca i Arena iz Vlasotinca. Posebno je interesantno kako se piše u prethodna dva dana po Fejsbuku, da delegat takmičenja niti ostali zvaničnici, ko god to bio ili bili (sada nije bitno) nisu napisali u izveštaju, u prvom trenutku, sada nije poznato, da su se dogodila dva incidenta na Prvenstvu Srbije.
Povezana vest:  Žižić prvak Mediterana, Zlatičanin odbranio pojas