Ana Bajic

Milica Mandić i Ana Bajić na Grand pri-ju u Kazahstanu

Na drugi Grand pri u tekvonodu, koji se ove godine održava u Astani u Kazahstanu od 29. do 31. avgusta, otišle su Milica Mandić I Ana Bajić. Obe trofejne takmičarke na turnir G4 serije krenule su sa svojim trenerima, Draganom Jovićem I Darkom Kukićem.

Na izuzetno važnom turniru na kojem pravo učesšća ima samo najboljih 32 borca u olimpijskim kategorijama sa WTF liste, prijavljeno je 210 boraca iz 50 zemalja. Zlato donosi 40 poena, srebro 24 i bronza 14.4 poena. Kao i prošli put, pobednik nosi kući 5000, drugoplasirani 3000 i treće plasirani po 1000 dolara u svakoj kategoriji.

Povezana vest:  TEKVONDO, Šest medalja za Srbiju posle prvog dana u Austriji

I Milica I Ana se takmiče u istoj kategoriji (+67kg). Na prošlom Grand priju u Kini, Milica je osvojila bronzanu medalju. Ovog puta, srpske dame imaju priliku da se sretnu vrlo brzo u žrebu.

Milica je na startu slobodna kao treći nosilac, dok će se Ana boriti sa predstavnicom Obale slonovače. Već u narednom kolu moguć je duel Srpkinja.

Povezana vest:  Mandićeva predvodi srpski tim na SP u Rusiji

-U prvom delu sezone, raspored je bio dosta zgusnut i svaki drugi vikend smo bili na takmičenjiu. Posle 9 turnira napravili smo pauzu od 10 dana. Za ovo takmičenje sam se spremala mesec dana, polako dižem formu za decembar, Grand Prix finale i to mi je najbitnije takmičenje do kraja godine. Svakako da očekujem dobre borbe, daću sve od sebe i nadam se dobrom rezultatu – rekla je Milica Mandić.

Povezana vest:  Bokserski spektakl na Trgu u Sapcu - borba za nacionalni dres

Takođe, brojne odluke donate su na sastancima pre početka turnira, A Dragan Jović prenosi I koje.

-Odlučeno je da će se na Grand priju u Mančesteru koristiti i elektronska kacoiga. Sve vreme se radi na tome kako bi na Olimpijski igrama u Brazilu sve bude maksimalno transparentno i bez grešaka kada je reč o suđenju – priča Dragan Jović. – Još jedna zanimljiva odluka je doneta. Treneri će zameniti trenerke odelima u polufinalu i finalu. Obavezno će biti nositi odelo i kravatu.