borba_tatami

TEKVONDO

EP MANČESTER

Ivan Karajlović pokraden u četvrtfinalu

 

Posle srebrne medalje Milice Mandić i bronze Vanje Babića na evropskom prvenstvu u Mančesteru,, poslednjeg dana takmičenja nastupilo je četvoro srpskih tekvondoka. Najviše se očekivalo od učesnika narednih Igara u Lonodnu Damira Fejzića ali i od Katarine Šonjić, Dajane Perišić i Ivana Karajlovića.

Ipak, najdalje je otišao Karajlić koji je stigao do drugog kola.

Povezana vest:  12. EVROPSKO PRVENSTVO U FORMAMA 2015, Evropska elita u Beogradu za vikend

U kategoriji do 68 kilograma Damir Fejzić je na startu takmičenja, u prvom kolu, pobedio je Viorela Roberta Amzoiua sa 4:0 ali je u drugom kolu izgubio, na poene od takmičara Britanije Martina Stampera rezultatom 5:6 ali mu je ovo bilo veliko iskustvo za Igre u Londonu.

U kategoriji do 74 kilograma Ivan Karajlović pobedio je u prvom kolu Švajcarca Borisa Đakovića sa 12:2, u drugom kolu pobedio je Austrijanca Marka Manuela sa 9:7 ali je u četvrtom kolu izgubio od Poljaka Bartoša Koleckia sa 5:4. Ipak, u tom meču je oštećen tako da je stručni štab uložio prigovor. Prema rečima čelnika Tekvondo saveza Srbije uložen je protest ali se mnogo ne nadaju usvajanjem te žalbe i tako je Karajloviću direktono oduzeta medalja na evropskom prvenstvu.

Povezana vest:  AMERICAN TOP TEAM OD SADA U ZAGREBU, DOLAZI AMERIČKA MMA LEGENDA - CONAN SILVEIRA!

Katarina Šonjić (do 53 kg) je u prvom kolu pobedila Arminu Sanjarizadeh iz Danske sa 76 ali je u drugom kolu izgubila je od Beloruskinje Katsiarine Lis 13:5, dok je Dajana Perišić (do 67 kg) izgubila u prvom kolu od Turkinje Nur Tatar sa 12:2.