mandic-gajic2

TEKVONDO

13. TROFEJ BEOGRADA

Na Banjici se očekuju odlične borbe

 

U subotu, 19.maja u sali Sportskog centra Voždovac na Banjici okupiće više od 400 tekvondo takmičara iz Turske, Grčke, Italije, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

-Navedene zemlje su sigurni učesnici 13.Trofeja Beograda dok imamo najave učešća takmičara iz Iraka, Moldavije, Slovačke,Češke,Belgije i Francuske. Svečano otvaranje šampionata planirano je za 13,00 časova i ceremoniji će prisustvovati predstavnici sekretarijata za sport i omladinu Beograda, Opštine Voždovac koja je pomogla organizaciju prvenstva, a pozvani su i naši sportisti koji su ostvarili plasman za učešće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu – rekao je Ljubiša Rakić, sekretar Beogradske tekvondo savez.

Povezana vest:  DŽUDO, SVETSKI KUP U PRAGU, Srpski Rusi zaustavljeni u eliminacijama

Organizator Trofeja Beograda je Beogradski tekvondo savez.

-Novina na našim tekvondo takmičenjima međunarodnog karaktera je učešće takmičara iz Turske, zemlje koja važi za jednu od tekvondo velesila. Želja nam je da se ova saradnja nastavi i nadamo se da će naši sportisti povećati svoje takmičarsko iskustvo kako bi ostvarili još bolje rezultate na međunarodnoj sceni. Ovo je 13 tradicionalni turnir koji promoviše Beogradski tekvondo savez, dok je tehnički Organizator Tekvondo klub “Banjica”. Kao poslednje domaće takmičenje pred nastup naših boraca na Olimpijskim igrama u Londonu očekujemo učešće većeg broja takmičara iz domaćih klubova, obzirom da je Trofej Beograda najveće domaće međunarodno takmičenje posle Srbija Open turnira i takmičenje bodovnog karaktera za potencijalne reprezentativce Srbije.

Povezana vest:  TEKVONDO, Beogradski tekvondisti za vikend u Bosni i Austriji

Na kraju Ljubiša Rakić je pozvao publiku na Banjicu.

-Ovim putem pozivamo sve ljubitelje, kako tekvondoa, tako i drugih borilačkih veština i sportova da posete SC Voždovac na Banjici u subotu 19.maja i svojim prisustvom doprinesu popularizaciji i razvoju tekvondo sporta. Ulaz za posetioce je besplatan. Početak takmičarskog programa je planiran za 09,00 časova dok se završetak takmičenja planira za 20,00 sati dok je ceremonija svečanog otvaranja planirana za 13 časova.

Povezana vest:  U Nišu šibanje na Šivari, Lozničani u finalu Bokserske lige Srbije