bob_sap_aerodrom_avg_2012 (2)

MMA

NOĆ ŠAMPIONA 15. SEPTEMBRA U HALI PIONIR

Bob Sap stigao u Beograd

 

Američki borac Bob Sap (11-15) stigao je u Beograd. Sap će za šest dana, 15. septembra, na spektaklu u mešovitim borilačkim veštinama (MMA) u beogradskoj hali ,,Pionir”, ukrstiti „znanje“ sa srpskim borcem Dušanom Panajotovićem (2-0-1).

Gorostasni Sap (visok 196 cm i težak oko 150 kilograma), u MMA je punu deceniju a karijeru je počeo kao igrač američkog fudbala u NFL klubu ,,Čikago bers”, ali je ubrzo travnati teren zamenio K-1 i MMA ringom. U prvom delu njegove blistave karijere, zabeleženi su odlični rezultati. Naime, Sap je dva puta pobedio, nokautom, čuvenog Ernesta Husta (97-21), Sap je bio bolji i od Ciril Abidija (25-16), Kima Leopolda (10-7) a odličnu borbu je pružio protiv tadašnjeg šampiona Antonija Rodriga Noguere (33-7), kao i protiv Remija Bonjaskog (75-14), gde je diskvalifikovan zbog nedozvoljenog udarca.

Povezana vest:  Svetski kup u rvanju na Beogradskom sajmu

Poslednjih nekoliko godina Sapova karijera je u padu. U poslednjih deset MMA borbi, Sap je devet puta poražen, a u K-1 ringu je od 2005. godine zabeležio samo jednu pobedu. Ipak, pred borbu u Beogradu, Sap je optimista i borac ovog kalibra nikada nije za potcenjivanje.

Po izlasku sa aerdroma Sap je imao sluha za sve koji su se našli na aerodromu da se sa njima slika, da smireno daje izjave medijima ali i da prozbori po koju sa fanovima.

Povezana vest:  TEKVONDO, Džons najbolja do 57 kilograma

– Ozbiljno sam se spremio za ovaj meč. Želim da se u Beogradu vratim na pobednički put i nokautiram Panajotovića pred njegovom publikom – veli Sap uz osmeh i nastavlja – Proteklih nekoliko mečeva jednostavno nisam imao sreće, imao sam i problema sa povredama ali sada je to prošlost. Trenirao sam u Poljskoj, pa neću imati problema sa menjanjem vremenske zone, kao što je to ranije bio slučaj.

bob_sap_i_milos_aerodrom_avg_2012

Srpski borac Dušan Panajotović (visok 190 cm i težak  110 kg) je karijeru profesionalnog MMA borca započeo 2004, pobedom nad Hrvatom Ivanom Bačićem (3-4). Nakon nerešene borbe sa Sašom Lazićem, napravio je takmičarsku pauzu od punih osam godina. Povratak u ring, u junu ove godine, proslavio je pobedom nokautom u prvoj rundi u Beču.

Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić osvojila zlato!

Pored borbe večeri zanimljiv meč će biti između Dušana Džakića i Austrijanca Argujeva ali i duel Nenada Stankovića koji će se oprobati u MMA a protivnik ćže mu biti Kenijac Džekson Otieno.

UVODNE BORBE:

Saša Lazić (Srbija) – Tihamer Bruner (Mađarska)

Viktor Vasić (Srbija) – Dražen Forgač (Hrvatska)

Dragutin Milošević (Srbija) – Marinko Stjepanović (Srbija)

Savo Kosić (Crna Gora) – Goce Dimitrovski (Makedonija)

Nenad Stanković (Srbija) – Džekson Otieno (Kenija)

Dušan Džakić (Srbija) – Arbi Argujev (Austrija)

bob_sap_aerodrom_avg_2012 (1)