SNOW PARK KOPAONIK„Snow Park Kopaonik“ otvara novu sezonu uz „burn“
 
„Snow Park Kopaonik“ novu sezonu startuje u subotu 27. decembra sa žurkom na snegu od 13 časova u organizaciji domaćeg ski kluba „Abcrew“, pod sloganom „Live what you burn for!“. Neki od najboljih domaćih snoubordera spremili su revijalno izvođenje majstorija na brojnim elementima u kopaoničkom snežnom parku, vodećem ove vrste u celom regionu. Pod pokroviteljstvom energetskog pića burn, „Snow Park Kopaonik“, mesto namenjeno svim ljubiteljima „freestyle“ skijanja i snoubordinga i ove godine će ugostiti brojne atraktivne događaje, od državnog takmičenja do dva evropska kupa u snoubordingu u kategorijama „Big Air“ i „Slopestyle“!
„Snow Park Kopaonik“ se nalazi na na lokaciji između instalacija Malo jezero i Krst. Predstavlja svojevrsnu adrenalinsku zabavu za sve generacije „freestyle“ skijaša kao i snouboardera i najveći je park ove vrste u celom regionu. Dužina snow parka je 450 metera i opremljen je najsavremenijim elementima, te punom signalizacijom i opremom za bezbednost, a na raspolaganju je kako početnicima, tako i naprednim skijašima i profesionalnim borderima.
„Snow Park Kopaonik“ je prostor na kome skijaši i snouborderi mogu da rade trikove i druge akorobacije, a ovakvi parkovi vuku korene iz skejt parkova i mnoge karakteristike su im zajedničke. Danas se nalaze na svim velikim skijalištima, dok neka imaju čak i više parkova različitih težina. Svaki u svetu, pa i kopaonički snežni park, ima laku, srednju i tešku putanju. Sve putanje su pažljivo projektovane po kategorijama za početnike (40%), napredne (45%) i iskusne vozače (15%). Od elemenata u parku, postoje metalne šipke (eng: Rail) i boksevi (eng: Box) koji služe za proklizavanja i skakonice (eng: Jump).
Ovakvi snežni parkovi mesto su za atraktivan način vožnje, kako za vozače, tako i za posmatrače koji uživaju u gledanju akrobacija. „Frestyle“ skijanje i snouboarding su nove discipline zimskih olimpijskih sportova i za trening, neophodan je barem jedan ovakav snežni park u svakom ski-centru, a „Snow Park Kopaonik“ može se uporediti sa svim značajnim parkovima ove vrste u Evropi.
Velika atrakcija prošle zime bili su adrenalinski sadržaji na kojima je zabeleženo 35 hiljada vožnji! Zanimljivo je da je Ski centar Kopaonik u periodu prošlih novogodišnjih praznika bio jedini u regionu koji je radio i na temperaturama u plusu. Prošle sezone, JP „Skijališta Srbije“ napravila su 500.000 kubnih metara snega, zahvaljući čemu je sezona trajala neometano, a trenutne pripreme omogućiće da i ovogodišnje otvaranje prođe uz idealne uslove na stazama, bez obzira na prirodne snežne padavine.
Povezana vest:  Sve je spremno za prvi srpski enduro