GL-Movie-Awards-LogoPresterova vodi regionalne filmske MTV nagrade

 

Prva dodela regionalnih „Gorki list MTV filmskih nagrada“ biće održana u nedelju 5. juna (21.00) u beogradskom pozorištu i operi „Madlenijanum“, a voditeljka će biti pevačica hrvatske treš-pop grupe „Lolobriđida“ Ida Prester. Regionalni MTV danas je najavio da će na dodeli nastupiti beogradska pop pevačica Aleksandra Kovač, zagrebački pop bend „DŽinks“ (Jinx), a iz Makedonije dolaze alternativni sastav „Baj d fiš“ (Bei The Fish) sa gošćom Karolinom Gočevom.

Povezana vest:  "Spasavanje g. Benksa" u bioskopima od četvrtka

-Glumica Katarina Čas i glumci Gordan Kičić i Stefan Kapičić uručiće nagrade pobednicima u tri kategorije, za ‘najbolji film’, ‘najbolju glumicu’ i ‘najboljeg glumca’. U ime brenda Gorki list, nagradu će dodeliti Vojin Đorđević, direktor Gorkog lista licenciranje d.o.o. – piše u saopštenju.

U MTV-ju su danas rekli agenciji Beta da u nedelju neće direktno prenositi dodelu „Gorki list MTV Movie Awards 2011“, već će naknadno emitovati snimak.

Povezana vest:  "Perunov hroničar" - šansa za filmske potencijale Srbije

Za titulu najbolje glumice nadmeću se hrvatske glumice Marija Škaričić za ulogu u filmu „Majka asfalta“ i Lucija Šerbedžija za 72 dana“, Slovenka Iva Krajnc za srpski film „Besa“, a iz Srbije Nina Janković za „Montevideo“ i Branka Katić za „Ženu sa slomljenim nosem“.

Za MTV-ijevog najboljeg glumca nominovani su hrvatski glumac Leon Lučev za „Na putu“, njegove srpske kolege Nikola Rakočević za „Šišanje“), Miloš Biković i Petar Strugar za „Montevideo“, I Slovenac Jurij Zrnec za „Gremo mi po svoje“.

Povezana vest:  Armand Asante u Srbiji na snimanju "Montevidea"