Fernando Alonso Australia
Alonso ne želi da priča o mogućem odlasku iz Ferarija
 
Vozač Ferarija Fernando Alonso nije danas želeo da kaže da li će ostati u toj ekipi Formule jedanm do isteka ugovora, 2016. godine.
Britanski mediji spekulisali su prethodnih dana da je Meklaren zainteresovan za dvostrukog šampiona Formule jedan Alonsa.
-Na to pitanje je vrlo teško odgovoriti – rekao je Alonso sa Bi-Bi-Si, na pitanje da li može sa sigurnošću da kaže da sledeće sezone ili 2016. godine neće biti član Meklarena ili Red Bula.
-Uradiću najbolje što mogu za Ferari – dodao je 33-godišnji španski vozač.
Upitan zbog čega ne želi da kaže da će i sledeće sezone ostati u Ferariju, Alonso je odgovorio da uvek brine o interesu ekipe.
-Živim za svoj posao. Pripremam se od 1. januara do 31. decembra.
Ovaj tim je najbolji na svetu, pet godina sam u Ferariju, davao sve, a
rezultati govore za sebe. Van staze – ponekad kažem nešto javno, a
nekad ne – ali prioritet je uvek bio interes Ferarija – rekao je Alonso.
Alonso je do sada vozio 91 trku za Ferari, ostvario je 11 pobeda i 44 puta je izborio plasman na podijum.
-Ferari je veliki brend, veći od svih nas. Ako u budućnosti budemo imali o nečemu da pričamo, o boljim stvarima za Ferari, uradiću to. Ne živim mimo sveta i svestan sam glasina. Ne pomažu. U sred borbe smo za Vilijamsom za treće mesto u šampionatu konstruktora. Nije lako, a najvažniji zadatak je da pomognem ekipi na stazi – dodao je on.
Alonso je istakao da ništa zvanično nije čuo o eventualnim ponudama.
-Drugi najvažniji zadatak je moja budućhnost, ako povodom toga uopšte bude imalo šta da se priča, pošto nema vesti od prošle godine. Nema ih ni ove godine, ni u julu, septembru, a sada je oktobar i nema ničega, ali zaista ima mnogo glasina, pa ćemo videti – rekao je Alonso.
Posle 14 trka u šampionatu Formule jedan Alonso zauzima četvrto mesto u šampionatu sa 133 boda, a prvi je Luis Hamilton iz Mercedesa sa 241 bodom.
Povezana vest:  Eklston: Staza u Indiji biće najlepša u šampionatu