f1 grand prix logo

Arivabene novi direktor Ferarija

Ekipa Formule jedan Ferari postavila je danas Mauricija Arivabenea za novog direktora, umesto Marka Matijačija. Matijači je sedam meseci bio na funkciji direktora Ferarija, nakon što je u aprilu zamenio Stefana Domenikalija, koji je podneo ostavku.
Arivabene je radio sa Ferarijem proteklih godina kroz sponzorsku saradnju sa kompanijom Filip Moris, u kojoj je radio od 1997. godine. Sezona u Formuli jedan završena je juče, a Ferari, prvi put od 1993. godine nije ostvario nijednu pobedu. 
Ferari je prošle nedelje saopštio da je angažovao četvorostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela iz Red Bula, a ekipu je napustio Fernando Alonso, koji će najverovatnije preći u Meklaren. Kimi Raikonen ostao je u timu. 
Alonso je u maju 2013. godine u trci za Veliku nagradu Španije ostvario poslednju pobedu za Ferari, koji nakon toga u 33 trke nije uspeo da zabeleži trijumf. Ferari je ove sezone u konkurenciji konstruktora zauzeo četvrto mesto sa 216 bodova, a ispred su šampion Mercedes (701), Red Bul (405) I Vilijams (320). 

Povezana vest:  Mercedes ponovo dominirao, pol-pozicija za Hamiltona