Fernando Alonso

Bulije: Alonso nije zaboravio da je vozač Formule 1

Ekipa Meklaren potvrdila je danas da je njen vozač Fernando Alonso na kratko izgubio svest u udesu na testiranju bolida u Barseloni, ali je negirala da je dvostruki svetski šampion u jednom trenutku zaboravio da je vozač Formule 1. Španac je 22. februara tokom testiranja bolida na stazi Katalunja u Barseloni pri velikoj brzini udario u zaštitni zid. On je kratko bio bez svesti i prošao je bez povreda, ali je tri dana proveo u bolnici, gde su obavljeni detaljni lekarski pregledi i savetovano mu je da propusti prvu trku u sezoni, za Veliku nagradu Australije u Melburnu. 
Španski list Pais naveo je da je Alonso posle udesa, kada se osvestio, rekao lekarima „kako se zove, da vozi karting i da želi da bude vozač Formule 1“. List je naveo da Alonso nije odmah mogao da se seti ničega posle 1995. godine. 
Direktor Meklarena Erik Bulije rekao je televiziji Skaj Sports da je Alonso „doživeo potres mozga s privremenim gubitkom pamćenja“. 
-Nije toliko dramatično kako možete čiti u medijima. Sve se vraća u normal – rekao je Bulije. 
Bulije je dodao da je Alonso iznerviran što neće učestvovati u trci u Melburnu. 
-Pratićemo ga pažljivo do završetka oporavka. Želimo da bude u simulatoru, ne da bismo ga testirali, već da ga upoznamo sa stvarima koje smo radili prethodne dve nedelje – rekao je Bulije. 
Alonso će se vratiti takmičenjima u drugoj trci u sezoni, 29. Marta za Veliku nagradu Malezije u Kuala Lumpuru. 
-Nastavljam dobro da radim, 30 minuta vozim bicikl, 30 minuta plivam I 30 minuta radim u teretani. Trka u Maleziji je jedna od najzahtevnijih i bićemo 100 odsto spremni“, rekao je Alonso. 

Povezana vest:  Fetel najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Monaka