Fernando Alonso

Alonso: Nisam se probudio misleći da je 1995. godina

Dvostruki svetski šampion u Formuli 1 Španac Fernand Alonso demantovao je da je po dolasku svesti nakon incidenta na treningu u Barseloni prošlog meseca, mislio da je u 1995. godini.
-Apsolutno je netačno da sam navodno pričao italijanski i da sam mislio da je 1995. Godina – rekao je vozač Meklarena na konferenciji za novinare uoči Velike nagrade Malezije.
Alonso je na treningu u Barseloni 22. februara udario u zid i doživeo potres mozga, zbog čega je tri dana bio u bolnici. On je potom morao da propusti prvu trku sezone u Melburnu, pošto su mu lekari savetovali da se odmara.
Neki mediji su preneli da je on po dolasku svesti navodno pričao italijanski misleći da ima 13 godina i da se takmiči u kartingu. Alonso je rekao da prilikom udarca uopšte nije izgubio svest već da se to desilo zbog toga što su mu lekari naknadno prilikom transporta helikopterom dali sedative.
-Bio sam potpuno svestan u vreme sudara, kao i u ambulanti – rekao je Alonso
Alonso je prošao sve lekarske preglede pre trke u Maleziji.
Dozvolu lekara da startuje na stazi Srepang dobio je i vozač Vilijamsa Valteri Botas, koji je u kvalifikacijama za Veliku nagradu Australije u Melburnu povredio leđa zbog čega nije mogao da vozi u glavnoj trci.

Povezana vest:  Rozberg pobednik VN Španije