Kimi Raikkonen - SF15-T hr

Kaspersky Lab i Scuderia Ferrari još pet godina zajedno

Kompanija Kaspersky Lab, jedna od vodećih IT kompanija za sajber bezbednost, sa zadovoljstvom objavljuje da će produžiti saradnju sa F1 timom Scuderia Ferrari. Novi petogodišnji ugovor će biti na snazi u periodu između 2017. i 2021. godine.
Jevgenij Kasperski (Eugene Kaspersky), vlasnik i glavni izvršni direktor kompanije Kaspersky Lab izjavio je: „Ovo je veliki i važan dan za nas i ja sam oduševljen zbog produženja naše saradnje sa timom Scuderia Ferrari. Iako radimo u različitim industrijama, mi cenimo iste vrednosti i posvećeni smo cilju da budemo najbolji u onome što radimo. Radujem se novim izazovima i trijumfima!“
Partnerstvo između dve kompanije, koje je počelo 2010. godine, produžavano je svake sledeće godine. Pored sponzorstva F1 tima Scuderia Ferrari, Kaspersky Lab je razvio i kompaniju Kaspersky Motorsport uz pomoć Ferarija. Kompanija Kaspersky Motorsport obuhvata sve aktivnosti kompanije Kaspersky Lab na terenu: od učešća u šampionatima moto trka do podrške mladim i talentovanim vozačima da primene svoje ideje na bezbednost vozila.
Od 2013. godine, ovo partnerstvo je dodatno prošireno, pri čemu je Ferari izabrao kompaniju Kaspersky Lab da obezbedi njihovom F1 timu kompletan niz najnaprednijih IT rešenja. Ova tehnička saradnja predstavlja novi značajan događaj u partnerstvu ove dve kompanije. Od prepoznatljive Maranello fabrike pa sve do karirane zastavice na kraju trke, IT sistemi F1 tima Scuderia Ferrari zaštićeni su specijalno kreiranim bezbednosnim rešenjima kompanije Kaspersky Lab.
Komentarišući obnavljanje sponzorstva, Aleksandar Mojseev (Alexander Moiseev), izvršni direktor za region Evrope u kompaniji Kaspersky Lab i osnivač kompanije Kaspersky Motorsport, izjavio je: „Iako radimo u različitim industrijama, uočljivo je da imamo mnogo dodirnih tačaka sa F1 timom Scuderia Ferrari. Obe kompanije imaju za prioritet liderstvo u tehnologiji, inovacijama i strasti, kao i posvećenosti poslu. Mi u kompaniji Kaspersky Lab smo ponosni što imamo partnera koji nam predstavlja inspiraciju i koji teži konstantnom napretku.“

Povezana vest:  Eklston: Velika nagrada Nemačke pod znakom pitanja