Gareth Bale Real Madrid BarcelonaReal Madrid pobedio Barselonu i osvojio Kup kralja

Fudbaleri Reala iz Madrida osvojili su trofej španskog Kupa kralja pošto su večeras u finalnoj utakmici u Valensiji pobedili ekipu velikog rivala Barselone sa 2:1.
Navijači na ispunjenom stadionu Mestalja prisustvovali su spektakuralnom „El klasiku“ u kojem je Real bio bolji, konkretniji i opasniji, pa je zasluženo došao do trijumfa i prvog trofeja ove sezone.
Barselona je igrala „svoju igru“ kratkih i brzih dodavanja, više kontrolisala loptu, međutim, bez konkretnijih napada prema mreži Kasiljasa.
S druge strane, „kraljevski klub“ je organizovanije pretio, napadao i stvarao izglednije šanse. Na kraju, presudila je, čini se, i veća želja tima Karla Anćelotija, iako je nastupio bez ključnog igrača i najboljeg strelca, povređenog Kristijana Ronalda.
Barselona, predvođena malo primetnim Lionelom Mesijem, doživela je novi udarac, nakon prvenstvene blamaže protiv Granade (1:0) i eliminacije iz Lige šampiona od madridskog Atletika.
Poklekla je u borbi za trofej, iako je ove sezone dobila dva „El klasika“, na Nou Kampu (2:1) i Santjago Bernabeu (4:3).
Susret je odlučio Geret Bejl posle sjajnog solo prodora, kada je izdržao nalete protivnika i iz blizine matirao golmana Pinta.
Real Madrid – Barselona 2:1 (Di Marija 11, Bejl 85 – Bartra 68)
Real Madrid je osvojio 19. Kup kralja, prvi od sezone 2010-11, dok je Barselona ostala na rekordnih 26 trofeja.

Povezana vest:  CSKA meč 2. kola LŠ igra u Sankt Peterburgu