slavisa stojanovic cz jav (2)

Zvezda želi pobedu,policija ne očekuje incidente u N.Pazaru

Fudbalere Crvene zvezde danas očekuje teško gostovanje u Novom Pazaru, a policija je potvrdila da ne očekuje navijačke incidente na tom susretu 24. kola Superlige Srbije, označenom kao „meč visokog rizika“.
Trener lidera na tabeli Slaviša Stojanović rekao je da crveno-belima predstoji „više od obične utakmice“, ali je izrazio uverenje da će njegov tim uz strpljivu igru zabeležiti 14. pobedu u nizu.
-Očekuje nas novi ispit i dokazivanje. Odlazimo ekipi koja na svom terenu teško gubi bodove, a biće i jako motivisana, jer želi plasman u evropsko takmičenje. Mi moramo da budemo strpljivi, skoncentrisani i da se držimo dogovora. Zbog specifične situacije, ovo je više od obične utakmice i nemamo prava na kiks. Svaka utakmica nam je odlučujuća – rekao je Stojanović.
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije dozvolila je da se utakmica igra pred punim tribinama, iako je protiv Pazaraca pokrenut postupak zbog incidenata na meču sa Napretkom u Kruševcu.
-Fudbal se igra zbog navijača, publika u Novom Pazaru ceni fudbal i zato dolazi u velikom broju, kao i naši navijači. Retko gde imamo manje navijača u odnosu na protivničku ekipu, a to će danas biti slučaj. Ne verujem da naših navijača neće biti, jer oni uvek pronađu način da dođu na stadion. Verujem da će organi reda učiniti sve da utakmica prođe bez incidenata – kazao je Stojanović.
Njegov kolega na klupi Novog Pazara, Zoran Njeguš, istakao je da izuzetno poštuje Crvenu zvezdu, ali da će njegov tim učiniti sve da ostane neporažen u derbiju Superlige.
-Ovog proleća nam dolaze sve sami favoriti, Partizan, Vojvodina i sad Crvena zvezda. U formi su, imaju 13 uzastopnih pobeda, igraju sve bolje, ali mi nismo izgubili nijednu utakmicu i insistiraću da tako i ostane. S poštovanjem ćemo dočekati Zvezdu, ne potcenjujem ih, ali i ne precenjujem. Poštujem i moje igrače, jak smo kolektiv i biće dobra takmičarska utakmica – rekao je Njeguš.
Načelnik Odeljenja policije u Novom Pazaru Saša Gemaljević rekao je da su preduzete sve mere da gostovanje fudbalera Crvene zvezde u tom gradu protekne u najboljem redu i dodao da apsolutno nijedan pokazatelj ne ukazuje na moguće incidente.
-Policijska uprava Novog Pazara preduzeće sve mere da utakmica protekne bez ijednog incidenta. Na osnovu dosadašnjih saznanja, apsolutno ne postoji nijedan pokazatelj o mogućim navijačkim izgredima. Naša očekivanja su da će utakmica proteći u maksimalnom redu, fer i sportskom navijanju i da će biti praznik sporta i fudbala – rekao je Gemaljević.
On je dodao da će biti izvršene adekvatne kontrole svih u blizini i na stadionu, „kao i svuda u Srbiji i svetu“. 
-Utakmica je od strane FSS proglasena utakmicom visokog rizika i mi ćemo apsolutno primenjivati sve odredbe zakona o sprečavanju nereda na sportskim priredbama. Vršićemo potrebne kontrole, usmeravati građane i slično. Sve će biti bezbedno i preduzećemo mere da se sačuva javni red i mir – zaključio je Gemaljević.
Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde igra se danas od 16 sati.
U ostalim mečevima 24. kola sastaju se Spartak – Voždovac (15 sati), Radnički Kragujevac – OFK Beograd (16), Rad – Javor (16), Partizan – Jagodina (18), Sloboda – Vojvodina (18.30), Radnički Niš – Napredak (18.30) i Čukarički – Donji Srem (18.30).

Povezana vest:  Tošiću operisano koleno