np zvezda milijas

Zvezda slavila u Novom Pazaru, pobede Rada i OFK Beograda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su danas u Novom Pazaru istoimenu domaću ekipu sa 1:0 i osvojili dragocene bodove u borbi za titulu prvaka Srbije. Izabranici trenera Slaviše Stojanovića „pregrmeli“ su veoma teško gostovanje i naneli Pazarcima prvi poraz ove sezone na domaćem terenu. Crveno-beli na tabeli nacionalne Superlige sa utakmicom više beže šest bodova drugoplasiranom Partizanu, koji od 18 sati dočekuje tim Jagodine.
Meč u Novom Pazaru odigran je po teškom, raskvašanom terenu, što je omelo fudbalere oba tima da prikažu kvalitetniju igru. Beograđani su poveli u 17. minutu golom kapitena Nenada Milijaša iz slobodnog udarca i to je ostao konačan rezultat, i pored obostranih prilika u nastavku meča.
Meč je mogao definitovno da bude rešen u 59. minutu, ali Darko Lazović nije realizovao penal za goste pošto je njegov udarac odbranio hrvatski internacionalac na golu domaćina, Marko Šimić.
Do kraja susreta Novi Pazar je nastojao da dođe barem do remija, ali je odbrana crveno-belih izdržala pritisak i sačuvala dragocenu pobedu.
Susret je protekao u korektnoj atmosferi, bez ijednog navijačkog incidenta na ispunjenim tribinama Gradskog stadiona u Novom Pazaru.
Veoma značajne bodove u borbi za opstanak osvojio je Rad kod kuće pobedom nad ekipom Javora (1:0) i OFK Beograd u Kragujevcu, gde je slavio protiv domaćeg Radničkog sa 3:1.
Ranije danas Spartak je u Subotici pobedio Voždovac sa 1:1.
Rezultati 24. kola:
Novi Pazar – Crvena zvezda 0:1 (Milijaš 17)
Rad – Javor 1:0 (Luković 44. penal)
Radnički Kragujevac – OFK Beograd 1:3 (Tintor 27 – Čavrić 8, Dražić 48, Micevski 69)
Spartak – Voždovac 1:0 (Trivunović 23)
Od 18 sati igraju Partizan – Jagodina, a od 18.30 Čukarički – Donji Srem, Radnicki Niš – Napredak i Sloboda – Vojvodina.
Tabela: Crvena zvezda 59 bodova, Partizan 53, Čukarički 38, Jagodina 37, Novi Pazar 35, Vojvodina 34, Voždovac 32, itd.

Povezana vest:  Ignjovski: Srećan zbog gola, ali žalim za pobedom