OFK Beograd pobednik Nike Premier kupa
OFK BEOGRAD POBEDNIK NIKE PREMIER KUPA
 
Pioniri fudbalskog kluba OFK Beograd pobednici su ovogodišnjeg izdanja Nike Premier kupa! Posle uzbudljivog finala i minimalne pobede nad ekipom Crvene zvezde, golom Stefana Ilića u 20. minutu, „Romantičari“ su se plasirali na završni evropski turnir, koji se ove godine održava u Beču i okuplja najbolje evropske timove koje čine fudbaleri rođeni 1999. godine i mlađi.
Kao i 2013. godine, Nike Premier kup organizovan je u saradnji sa fudbalskim klubom OFK Beograd, a pored domaćina, na turniru su učestvovali i FK Crvena zvezda, FK Sinđelić i FK Internacional. Nagradu najboljoj ekipi turnira i predstavniku Srbije u daljem takmičenju uručio je Nike sport marketing menadžer. Od 2. maja, mladi „Romantičari“ će se na smotri najboljih evropskih klubova, u kategoriji pionira, imati ozbiljnu konkurenciju u Dinamu iz Moskve, holandskom Fejnordu, belgijskom Genku i ostalih koji su obezbedili vizu za ovo prestižno takmičenje. Pobednik takmičenja u evropskim okvirima, biće nagrađen odlaskom na veliki derbi River Plata – Boka juniors.
Premier kup je globalni turnir na kojem učestvuju mladi fudbaleri iz celog sveta. Turnir je osnovan od strane NIKE-a 1993. godine kao Nike Premier Kup, a učestvovala su 624 tima iz 15 evropskih zemalja. Sledeće godine, turnir se proširio i na azijski kontinent, a 1995. i na Latinsku Ameriku. Turnir raste iz godine u godinu, a trenutno broji više od 10.000 ekipa širom sveta koji se u njemu takmiče.
Povezana vest:  Kavani na meti Atletika