celzi atletiko

Atletiko bez prednosti na revanš, Čelsi odoleo u Madridu

Fudbaleri Atletika i Čelsija igrali su večeras u Madridu nerešeno 0:0, u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona. Tim Dijega Simeonea nije uspeo da iskoristi prednost domaćeg terena, pa mu predstoji težak zadatak u revanšu na londonskom Stamford Bridžu. 
Atletiko je bio bolji i nadmoćniji u većem delu susreta, stvorio je više šansi, međutim, Čelsi se veoma uspešno branio i na kraju izborio povoljan rezultat.
Prvo poluvreme proteklo je uglavnom u taktičkom nadmudrivanju i prikazan je prosečan fudbal. Menadžer „plavaca“ Žoze Murinjo „umrtvio“ je igru domaće ekipe, Atletiko je imao jalovu incijativu, iako je bio i aktivniji i agresivniji.
Golman gostiju Petr Čeh morao je u 18. minutu van terena zbog povrede, nakon što je nezgodno pao, a zamenio ga je Mark Švarcer.
U nastavku meča domaćin je ponovo diktirao tempo, dok je Čelsi, pretežno orijentisan na odbranu, samo povremeno pretio. Kako je vreme odmicalo, nervoza je bila sve prisutnija u redovima oba tima, a Atletiko je svim silama nastojao da stekne makar minimalnu prednost.
Od toga nije bilo ništa, odbrana Čelsija odolela je svim naletima domaćina, a najpovoljniju priliku imao je Dijego Kosta u samoj završnici, kada je posle njegovog udarca protivnički igrač zaustavio loptu na gol liniji.
Gosti su igrali nekompletni, bez standardnih prvotimaca Branislava Ivanovića i Nemanje Matića. Kapiten reprezentacije Srbije izostao je zbog parnih kartona, dok Matić nije imao pravo nastupa pošto je u Ligi šampiona jesenas igrao za Benfiku.
Menadžer „plavaca“ Žoze Murinjo večeras je na Visente Kalderonu postavio novi rekord Lige šampiona. Portugalskom stručnjaku bilo je ovo osmo polufinale u elitnom takmičenju, čime je pretekao legendarnog Aleksa Fergusona, koji je sa Mančester Junajtedom učestvovao u sedam polufinala.
Murinjo je do rekorda stigao vodeći četiri različita kluba, Porto, Čelsi, Inter i Real Madrid.
Revanš utakmica između Atletika i Čelsija na programu 30. aprila u Londonu.
U drugom polufinalu Lige šampiona sutra od 20.45 sati na Santjago Bernabeu sastaju se Real Madrid i branilac trofeja, Bajern iz Minhena.

Povezana vest:  Fifa pokrenula disciplinski postupak protiv Juventusa