David Moyes-srecan

Mojs: Svestan sam da su klub i navijači nezadovoljni

Bivši trener Mančester junajteda Dejvid Mojs rekao je danas da je ponosan što je imao mogućnost da predvodi ekipu, ali da je svestan da su klub i navijači nezadovoljni njegovim rezultatima. 
-Uvek ću biti neverovatno ponosan na to što sam bio trener Mančester junajteda, jednog od najvećih klubova na svetu. Bio je veliki izazov preuzeti klub (od Aleksa Fergusona) posle dugog perioda stabilnosti i uspeha, ali uživao sam u poslu i nikada se nisam dvoumio da li da ga prihvatim – naveo je Mojs u saopštenju. 
Uprava Mančester junajteda otpustila je juče Mojsa, posle 10 meseci, zbog loših rezultata. Junajted ove sezone neće odbraniti titulu u Premijer ligi u kojoj je pretrpeo 11 poraza, nalazi se na sedmom mestu na tabeli i osvojiće najmanji broj bodova otkada je uvedeno takmičenje u Premijer ligi. 
Mojs, koji u saopštenju nije pomenuo igrače, istakao je da nikada nije bežao od napornog rada i da se to odnosni i na njegove pomoćnike, kojima je zahvalio na dobrom radu. 
-Bili smo potpuno koncentrisani na formiranje tima, a to je moralo da se uradi uz postizanje dobrih rezultata u Premijer ligi i Ligi šampiona. Međutim, tokom perioda tranzicije, igra i rezultati nisu bili ono što su Mančester junajted i njegovi navijači očekivali, ja to razumem i delim njihovo nezadovoljstvo – naveo je on. 
Junajted sledeće sezone neće igrati u Ligi šampiona, prvi put posle 20 godina, takmičenje u Liga kupu završio je u polufinalu, a FA kupa u trećem kolu. 
-Trener tokom karijere nikada ne prestaje da uči i znam da ću steći vredno iskustvo iz ovoga. Ponosan sam što sam predvodio klub do Lige šampiona i zahvalan sam Aleksu Fergusonu što je verovao u moje mogućnosti i dao mi šansu da budem trener Mančester junajteda – naveo je Mojs. 

Povezana vest:  Pobede Čukaričkog, Napretka i Spartaka