Slavisa Stojanovic press

Stojanović i Nikolić: Šampionska trka još nije gotova

Treneri večitih fudbalski rivala Crvene zvezde i Partizana, Slaviša Stojanović i Marko Nikolić složili su se danas da šampionska trka još nije gotova, iako crveno-beli pet kola pre kraja i tri dana uoči derbija imaju šest bodova prednosti.
Zvezda je sinoć iskoristila poraz Partizana od Napretka i trijumfom nad Radničkim iz Niša učvrstila se na liderskoj poziciji.
-Ovo je specifična nedelja za nas. Imali smo teško gostovanje u Novom Pazaru, pa meč sa Radničkim i sada nas čeka derbi. Nije lako izneti sav taj napor, igrači zaslužuju pohvale za sve do sada. Imaju strašnu želju i motivaciju, izgurali su teške momente. Nadamo se najboljem na kraju sezone – rekao je Stojanović prilikom gostovanja na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu.
Njegov kolega iz Partizana, Marko Nikolić naveo je da stručni štab čini sve kako bi psihološki oporavio ekipu nakon poraza u Kruševcu.
-Verujemo da još uvek nije sve gotovo. Derbi odlučuje mnogo toga, jer sve sem naše pobede bi rešilo šampionsku trku. U drugačijem slučaju, situacija bi se zakomplikovala – naveo je on.
Nikolić je dodao da će veliki hendikep za Partizan biti neigranje kapitena Saše Ilića, koji će pauzirati zbog žutih kartona.
-Imamo ogromnu želju za pobedom. Dolazi nam tim koji ima 15 pobeda u nizu. To je fantastičan skor, najbolji u Evropi. Možda ćemo baš mi biti ta ekipa koja će ga zaustaviti. Svaka pobeda u derbiju je važna, pristao bih i na pobedu od 1:0, ali nam je potrebna veća razlika zbog medjusobnog skora – zaključio je Nikolić.
Meč 26. kola Superlige izmedju Partizana i Crvene zvezde igra se u subotu od 19 sati na stadionu u Humskoj.

Povezana vest:  Milan bolji od Kaljarija